Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Carbonara express με πανσέτα


Είναι μια σάλτσα carbonara που σίγουρα θα την ξαναφτιάξω,  την έχω αγαπήσει πάρα πολύ γιατί είναι νόστιμη, απλή και γρήγορη. Μπορείτε ίσως να βάλετε παραπάνω κομμάτια πανσέτας, αλλά θεωρώ ότι θα είναι αρκετά αλμυρή.
Την ιδέα για αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μία χθεσινή μου επίσκεψη σε ένα restaurant στη "Μαρίνα Ζέας" στη παραλιακή της Αθήνας.

Υλικά
15 φέτες πανσέτα ή λουκάνικα Φρανκφούρτης (εναλλακτικά) 
1 κούπα κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
2 κρόκους αυγών
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μικρά κομμάτια(προαιρετικά)
φρέσκο πιπέρι και αλάτι
1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι ή πένες

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente τα στραγγίζουμε και κρατάμε μια κούπα από το νερό που έβρασαν.
Μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε την πανσέτα (ή τα λουκανικάκια)να ροδίσει από όλες τις πλευρές και αφού την βγάλουμε από την φωτιά την κόβουμε σε κομμάτια.
Μέσα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για λίγο και τα κρεμμυδάκια.
Μέσα σε ένα μπολ κτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε συνέχεια πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να  αρχίσει ο βρασμός χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στα ζυμαρικά, ρίχνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν, αν η σάλτσα δεν έχει πολλά υγρά και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και διακοσμούμε με τα κομμάτια της πανσέτας.
Εναλλακτικά μπορούμε να ενσωματώσουμε την πανσέτα μέσα στη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου