Κι ήρθε η ώρα της πίτας, ήρθε η ώρα της απόλαυσης, κι αν η πίτα μου αυτή την φορά δεν έχει φύλλο δεν στερείται καθόλου σε γεύση και είναι τόσο απολαυστική!!.
Η απόλαυση όμως κράτησε λίγο, ίσως την επόμενη φορά χρειαστεί να διπλασιάσω την δόση και θα το κάνω να είστε σίγουροι.
Κι αυτή την φορά δεν κουράστηκα καθόλου να φτιάξω την πιτούλα, η μόνη κούραση, αν μπορούμε να το πούμε κούραση, ήταν το σοτάρισμα του πράσου, απειροελάχιστη ασχολία για αυτό το λαχταριστό αποτέλεσμα.
Είναι τόσο εύκολη αυτή η πιτούλα, που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την λαϊκή μας παροιμία "πέσε πίτα να σε φάω", με την οποία χαρακτηρίζουμε κάποιον που είναι τεμπέλης και τα θέλει όλα έτοιμα σερβιρισμένα στο πιάτο.
"Πέσε πίτα να σε φάω", αλλά σας ορκίζομαι δεν είμαι τεμπέλα, αυτή την εποχή η ζωή μου έχει γίνει πολύ δύσκολη, με πολλές υποχρεώσεις, πολλές σκοτούρες, πολλές αλλαγές και συρρικνωμένο ελεύθερο χρόνο.
Άρα στον τομέα της κουζίνας, αυτό που χρειάζομαι τώρα, είναι "πέσε πίτα να σε φάω", απλά πράγματα!!
Γρήγορη Πρασοτυρόπιτα
Υλικά
(για 8-10 κομμάτια)
4 μεγάλα πράσα, το λευκό μέρος και λίγο από τρυφερό πράσινο, κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για την επάλειψη της φόρμας
αλάτι, πιπέρι
Για τον χυλό
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (80 γρ.)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
3/4 της κούπας γάλα (200 γρ.)
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Δημιουργία
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Για τον χυλό, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.
Λαδώνουμε μια φόρμα για τάρτα 25 εκατοστών περίπου ή ένα ταψί του ιδίου μεγέθους.
Απλώνουμε στην φόρμα τα πράσα, πασπαλίζουμε με την χοντροτριμμένη φέτα και από πάνω περιχύνουμε τον χυλό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Κόβουμε την πίτα μας, αφού κρυώσει λίγο, σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια και καλή μας όρεξη!!
Τέτοιες πίτες μου αρέσουν εμένα!! Θα τη φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ και μένα Μαρία μου γιατί γίνονται στην στιγμή!!
ΔιαγραφήΦαίνεται πολύ νόστιμη και λαχταριστή με την ωραία ροδοψημένη επιφάνεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω γρήγορα να επανέλθεις σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς :)
Σε φιλώ
Είναι πολύ νόστιμη Ερμιόνη μου!! σ'ευχαριστώ πολύ κι εγώ ελπίζω σύντομα να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο!!
Διαγραφήγρήγορη, πανεύκολη και νοστιμότατη
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι είναι Ευαγγελία μου, σ'ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΕίναι προτιμότερο φρέσκο γάλα ή εβαπορέ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΦρέσκο συνήθως αλλά μπορείς και εβαπορέ αραιωμένο φυσικά!
ΔιαγραφήΥπέροχη!!! Την έχω φτιάξει 3 φορές!!!! Μπράβο τέλειες οι συνταγές σας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ!!
Διαγραφήμπορώ να αντικαταστήσω τη φέτα με κίτρινα τυριά της αρεσκείας μου; ευχαριστώ 🍕
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει με κίτρινα τυριά. Σίγουρα γίνεται με κίτρινα τυριά αλλά η γεύση θα είναι εντελώς διαφορετική και φαντάζομαι και η υφή.
Διαγραφή