Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Βραζιλιάνικο Μπέργκερ X-Tudo/Brazilian Burger X-Tudo






Να σας ταξιδέψω λίγο; Μπορεί να είναι λίγο μακριά βέβαια, αλλά υπάρχει λόγος κι ο λόγος είναι σοβαρός! Σοβαρός όσο αυτό το μεγαλειώδες X-tudo burger.

Ποιος δεν θα ήθελε να ταξιδέψει στην Βραζιλία; και ποιος δεν θα ήθελε να απολαύσει ένα ζουμερό συναρπαστικό X-tudo; 

Προετοιμαστείτε!! Αυτό το Βραζιλιάνικο επικό burger δεν είναι για τους αδύναμους, γιατί κανένα burger δεν είναι πιο ΕΠΙΚΟ από αυτό! 

Γι' αυτό λέω να μοιραστώ μαζί σας αυτό το τεράστιο burger. Θα μου πείτε θα το φτιάχνεις συχνά; πιθανώς όχι! Αλλά εσάς σας συνιστώ να το φτιάξετε τουλάχιστον μία φορά!

Έχει μοσχαρίσιο μπιφτέκι, λιωμένο τυρί, τηγανητό αυγό, ζαμπόν, μπέικον, ντομάτα, μαρούλι και πατάτες. Είναι ένα ψηλό Βραζιλιάνικο burger με πολλές στρώσεις. Είναι τόσο ψηλό που δεν μπορείτε να το πιάσετε μονομιάς στο στόμα σας. Το να φας αυτό το burger είναι μια διασκεδαστική αλλά και γευστική εμπειρία και πρέπει να το κάνεις έστω μια φορά στην ζωή σου. Είναι τόσο καλό που κάθε θερμίδα που προσλαμβάνεις αξίζει τον κόπο. Όπως όλα τα burger το X-tudo έχει να κάνει με την γεύση και όχι με την αισθητική.

Στην Βραζιλία σερβίρετε σε σνακ μπαρ, αλλά κάλλιστα μπορείς να το βρεις και στο δρόμο.

Τα ψωμάκια που χρησιμοποίησα είναι σπιτικά και πολύ αφράτα και θα ακολουθήσει σύντομα συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.

Αυτά είχα να σας πω και πάμε κατευθείαν στο ψητό........χμμμ στο X-tudo ήθελα να πώ!!

Βραζιλιάνικο Μπέργκερ X-Tudo/Brazilian Burger X-Tudo


Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 80% άπαχο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 πρέζα κύμινο

1.1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι

4 φέτες τυρί μοτσαρέλα

4 ψωμάκια χάμπουργκερ κομμένα στα δυο 

Μαγιονέζα για επάλειψη

4 φύλλα μαρουλιού

4 κουταλιές της σούπας κόκκους καλαμποκιού στον ατμό (το παρέλειψα αυτή την φορά)

4 μεγάλες φέτες ντομάτας

4 αυγά τηγανητά

4 φέτες ζαμπόν ή σαλάμι

8 λωρίδες μπέικον ψημένες

Πατάτες τηγανητές

Κέτσαπ και μουστάρδα Ντιζόν


Προετοιμασία

Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το κύμινο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσες μερίδες των 250 γραμμαρίων. Σχηματίζουμε κάθε μερίδα χαλαρά χωρίς να πιέζουμε πολύ, σε ένα μπιφτέκι πάχους ενός δαχτύλου. Πιέζουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του.


Σε ένα μεγάλο σχαροτήγανο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να γυαλίσει. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από την πρώτη πλευρά. Στην συνέχεια αναποδογυρίζουμε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. 




Καλύπτουμε κάθε μπιφτέκι με μια φέτα τυρί, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει το τυρί πάνω στα μπιφτέκια.

Για να συναρμολογήσουμε το X-Tudo.

Απλώνουμε μαγιονέζα στις κομμένες επιφάνειες των ψωμιών. Στρώνουμε ένα φύλλο μαρουλιού, 1 κουταλιά της σούπας καλαμπόκι, μια φέτα ντομάτα, 1 μπιφτέκι με λιωμένο τυρί, ένα τηγανητό αυγό, 1 φέτα ζαμπόν ή σαλάμι, 2 λωρίδες μπέικον και πατάτες. Γαρνίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα και σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το X-Tudo. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου