Να΄μαστε πάλι εδώ μετά από πολύ καιρό....
Πέρασε όλο το καλοκαίρι κι ακόμη ένας μήνας του φθινοπώρου.
Το ξέρω είναι πολύς καιρός, αλλά ασχολήθηκα με τόσο πολλά πράγματα, άλλα εύκολα, άλλα δύσκολα, άλλα όμορφα κι άλλα άσχημα!
Όμως εδώ είμαστε για να πούμε μόνο τα όμορφα πράγματα, αυτά που μας πάνε μπροστά και δυναμικά, να πραγματοποιήσουμε τους στόχους και τα όνειρά μας.
Ένα από αυτά είναι τα ταξίδια και έχω να σας αναφέρω ένα μέρος από αυτά, ένα κομμάτι που στάθηκε ικανό να με γοητεύσει.
Η επαρχία του Τρέντο είναι μια από τις δύο επαρχίες που αποτελούν την περιφέρεια του Τρεντίνο-Άλτο-Άντιτζε στην Ιταλία.
Έδρα της επαρχίας είναι το Τρέντο, πόλη που βρίσκεται στο τέλος της κοιλάδας του ποταμού Άντιτζε.
Η πρωτεύουσα του Τρεντίνο είναι σίγουρα εύκολο να αγαπηθεί.
Τα ποδήλατα γλιστρούν μέσα σε πεντακάθαρα δρομάκια, που ξεφυτρώνουν από την ατμοσφαιρική piazza del duomo.
Αναγεννησιακά συντριβάνια, πέτρινα κάστρα και μεσαιωνικές τοιχογραφίες, αναμειγνύονται και συνυπάρχουν άψογα.
Παρόλο που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε στην Ιταλία, το Trento έχει το δικό του μερίδιο στην Αυστριακή επιρροή: το apple strudel είναι πανταχού παρόν και οι μπυραρίες δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες.
Το Trento βρίσκεται σε μία μεγάλη κοιλάδα, που περιτριγυρίζεται από τις κορυφές των Δολομιτών, μέσα σε ένα συνονθύλευμα από αμπελώνες και μηλιώνες.
Το Τρέντο είναι ένα τέλειο σημείο για πεζοπορία, ποδηλασία, σκι στις Δολομιτικές Άλπεις ή γευσιγνωσία οίνου.
Και αφού μιλάμε για Ιταλία, τι πιο φυσικό να φτιάξουμε μία πίτσα!
Δεν χρειάζεται να παραφορτώσουμε την πίτσα μας, ας φερθούμε σαν Ιταλοί κι ας βάλουμε 2-3 υλικά που μας αρέσουν πολύ ή είναι ιδιαίτερα.
Λίγα και ξεκάθαρα υλικά πάνω στην ζύμη, χωρίς να μπερδεύονται οι γεύσεις μεταξύ τους, δημιουργώντας έναν γευστικό συνωστισμό.
Αρωματική ζύμη πίτσας με ελαιόλαδο και ρίγανη
Υλικά360 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
90 γρ. νερό χλιαρό (40 βαθμούς)
90 γρ. γάλα χλιαρό (40 βαθμούς)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
Δημιουργία
Μέσα στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το νερό, το γάλα, το μέλι, την μαγιά, το ελαιόλαδο και την ρίγανη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομαλή ζύμη.
Προσωπικά πρώτα άλειψα την ζύμη με σπιτική σάλτσα ντομάτας, στην συνέχεια έβαλα 2-3 φέτες προσούτο, 2-3 φέτες τυρί, πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και φυσικά φρέσκια ντομάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου