Η οικογένειά μας, ως επί το πλείστον, περνάει από "στάδια μπανάνας".
Μερικές φορές δεν προλαβαίνω να αγοράσω αρκετές μπανάνες για να ικανοποιήσω την κατανάλωση κι άλλες φορές η ζήτηση πέφτει τόσο χαμηλά, που οι μπανανούλες μαυρίζουν από το κακό τους πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
Με μία αφθονία ώριμων μπανανών, η πιο "λογική" επιλογή θα ήταν να φτιάξω ένα banoffee.
Αλλά όχι!! εγώ είμαι ανήσυχο πνεύμα, το έψαξα κι έτσι κατέληξα σε αυτό το γλυκάκι!
Τι να σας πω γι'αυτό το γλυκό; η αλήθεια είναι ότι το λάτρεψα!
Σοκολάτα, μπανάνα, φυστικοβούτυρο, τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα γλυκό;
Το εξαιρετικά υγρό Brownies μπανάνας, που καλύπτεται με έξτρα μπανάνες και επιπλέον με υπέροχη ganache σοκολάτα φυστικοβούτυρο, νομίζω ότι θα ξετρελάνει κι εσάς πραγματικά.
Τα κομμάτια που θα κόψετε πρέπει να είναι σχετικά μικρά, γιατί όπως καταλαβαίνετε τα υλικά μπορεί να είναι λίγα και απλά, αλλά από την άλλη πλούσια και χορταστικά.
Μία μπανάνα έχει, ανάλογα με το μέγεθος, περίπου 110 θερμίδες.
Όμως οι μπανάνες είναι πλούσιες σε ένα μέταλλο που ονομάζεται κάλιο.
Το κάλιο είναι σημαντικό για τον οργανισμό, αφού βοηθάει στην διατήρηση των επιπέδων υγρών στο σώμα και ρυθμίζει την κίνηση των θρεπτικών ουσιών και των αποβλήτων προς και από τα κύτταρα.
Από την άλλη έχουμε το φυστικοβούτυρο, πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό, με την πρωτεΐνη, την καλή χοληστερόλη και τις φυτικές ίνες.
Εύκολη, απλή συνταγή με λίγα και απλά υλικά, όπως είπαμε, μας χαρίζει το πιο νόστιμο μπράουνις που έχουμε δοκιμάσει ποτέ.
Μπράουνις Μπανάνα καλυμμένο με Σοκολάτα Φυστικοβούτυρο/Banana Brownies Chocolate Peanut Butter Covered
Υλικά
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κούπας λευκή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 βανίλια
1/2 κούπα λιωμένη μπανάνα (1 μπανάνα)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την επικάλυψη
3-4 μεγάλες μπανάνες
350 σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3/4 της κούπας απαλό φυστικοβούτυρο
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε χιαστί με 2 κομμάτια λαδόκολλας ένα ταψί 20 Χ 20 εκατοστά ή ένα μακρόστενο ταψί 15X25 εκ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα να τα ενσωματώσουμε.
Ρίχνουμε στο μπολ την λιωμένη μπανάνα, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να το καλύψουμε στην συνέχεια με την μπανάνα και την σοκολάτα.
Για την επικάλυψη
Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο βρασμού και περιχύνουμε την σοκολάτα στο μπολ.
Αφήνουμε να καθίσει 1-2 λεπτά, στην συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λεία.
Ρίχνουμε στο μπολ το κρεμώδες απαλό φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Κόβουμε τις μπανάνες οριζόντια στην μέση και μετά κάθετα στην μέση και τις τοποθετούμε πάνω από το μπράουνις, την μία δίπλα στην άλλη με την κομμένη πλευρά προ τα κάτω.
Στην ουσία καλύπτουμε με δύο σειρές την επιφάνεια του κέικ.
Ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες την λιωμένη σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Στρώνουμε απαλά την σοκολάτα ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, μετά από 3-4 ώρες, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε την δημιουργία μας.
Ιδέα από εδώ
Φαίνεται υπέροχο και σίγουρα η γεύση του θα είναι φανταστική. Από τα γλυκά εκείνα που αρέσουν σε όλους με εγγυημένο συνδυασμό υλικών. Προτιμώ να δοκιμάσω αυτό από ένα μπανόφι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα ο συνδυασμός είναι πολύ ταιριαστός και πολύ γευστικός! Θα συμφωνήσω μαζί σου σε σχέση με το μπανόφι!! :)
ΔιαγραφήΥπερπαραγωγή αυτά τα μπράουνις Μαρία μου. Και το κέικ νοστιμότατο αλλά και η επικάλυψη λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Μαρία μου μπορεί το φυστικοβούτυρο να έχει λίγες θερμίδες παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο!!
Διαγραφή