Ορμώμενη από ένα σχόλιο που είχε κάνει η Ξανθή από τις Συνταγές της Ασπρούλας, δεν θυμάμαι σε πιο φιλικό μπλοκ, έφτιαξα αυτή την υγιεινή εκδοχή της αγαπημένης μας μερέντας.Η Ξανθή μας παρέπεμπε εδώ για να φτιάξουμε μια πιο υγιεινή μερέντα και επειδή με αυτά τα υλικά είχα δοκιμάσει έτοιμη από τα βιολογικά προϊόντα και μου άρεσε, ήθελα πάρα πολύ να την φτιάξω μόνη μου.Πήρα λοιπόν την ιδέα από την πιο πάνω ιστοσελίδα, πρόσθεσα κάποια δικά μου στοιχεία και σας παρουσιάζω το αποτέλεσμα.Εγώ πάντως την προτιμώ χίλιες φορές και όσο περνάει από το χέρι μου θα τρώμε αυτή την μερέντα από εδώ και πέρα.
Υλικά1/2 κούπα ταχίνι με μέλι2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο4 κουταλιές της σούπας μέλι, διαλυμένο σε 1/3 της κούπας χλιαρό νερό3 κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο (σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)80 γρ. αλεσμένα φουντούκια (1/2 κούπα πριν το άλεσμα)
ΔημιουργίαΡίχνουμε σε ένα σκεύος το ταχίνι, το φυστικοβούτυρο και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν είναι σκληρό προσθέτουμε λίγο νεράκι.Ρίχνουμε τρεις κουταλιές χαρουπάλευρο και τα αλεσμένα φουντούκια.Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.Φέρνουμε τη μερέντα στη πυκνότητα που θέλουμε προσθέτοντας ή λίγο νερό ή λίγο χαρουπάλευρο.
Μαρία χτες έλεγα για αυτή τη μερέντα σε ένα φίλο και ρωτούσε που θα βρει χαρουπάλευρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ που δοκίμασα σε εκείνη την παρουσίαση έχω μείνει κατενθουσιασμένη, βέβαια δεν είναι κάτι που τρώμε πολύ και δεν την έχω φτιάξει.
Τη συστήνω όμως για αυτούς που έχουν παιδιά κι αγοράζουν του εμπορίου.
Καλό Σ/Κ
Κατάφερες και βρήκες και χαρουπάλευρο??
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο δικό μας blog το είχε αναφέρει η Ξανθή, όταν είχα ποστάρει την μερέντα μου.
Σίγουρα είναι μια διαφορετική μερέντα αυτή, ενδιαφέρουσα πρόταση!!
Φιλιά, καλό ΣΚ!
Τέλεια ιδέα ειδικά για το γιο μου που του αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήπάντοτε οι ενδιαφέρουσες προτάσεις με ενθουσιάζουν, καλοφάγωτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή ο φίλος σου θα βρεί σίγουρα χαρουπάλευρο στα καταστήματα που έχουν βιολογικά. Μοιάζει με κακάο και θυμίζει έντονα τη γεύση της σοκολάτας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενα εγώ βρήκα εδώ στην πόλη μας, στην Αθήνα θα είναι πολύ εύκολο να βρεις.Στη γεύση δεν διαφέρει πολύ από τη σοκολάτα.
Κατερίνα, την έφτιαξα κι εγώ για το γιό μου γιατί την τρώει κι αυτός πολύ. Αν θέλεις μπορείς να την φτιάξεις μόνο με φουντούκια, χαρουπάλευρο και λίγο γάλα.
Γαστερόπληξ, ευχαριστώ πολύ, μου αρέσουν πολύ κι εμένα οι εναλλακτικές προτάσεις.
Καλή ιδέα, αν και φοβάμαι τη γεύση γιατί δεν έχω ιδέα για το χαρουπάλευρο! Μπορεί να την κάνω σε ελάχιστη ποσότητα να δω τι θα πουν και σιγά μην τους πω τι είναι όταν θα την τρώνε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερένα θα την βαφτίσω...μπουχαχαα!!!
Θα πάω στα βιολογικά αύριο και αν βρω μπαίνει σε εφαρμογή!
Καλή εβδομάδα!
Έφη το χαρουπάλευρο έχει εντελώς την υφή του κακάου και θυμίζει έντονα τη γεύση του, γι' αυτό εμένα οι δικοί μου δεν κατάλαβαν τίποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα συνταγή!Θα τη δοκιμάσω για τα παιδιά μου:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτότυπη η συνταγή σου Μαρία! Πάντως ευτυχώς τα παιδιά μου μεγαλώσανε γιατί δεν είμαστε για τέτοια:)
ΑπάντησηΔιαγραφήKonstantina, ευχαριστώ πολύ, για τα παιδιά σίγουρα είναι ότι καλύτερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία, δεν πειράζει που μεγάλωσαν τα παιδιά, ίσα ίσα κάνει και για μεγάλα παιδιά.
Αυτήν την "μερέντα" πρέπει να παλέψω να την φτιάξω...μιας και μου κινήσατε ιδιαίτερα την περιέργεια, αφού το δικό μου το αγοράκι χωρίς "σοκολάτα" δεν ζει :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφή