Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ή 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κούπες κόκκινες ψητές πιπεριές (από βάζο) ξεπλυμένες, στραγγισμένες, χοντροκομμένες
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κούπες ζωμό λαχανικών (ακόμη και έτοιμο)
1/2 κούπα γάλα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα λαζάνια
28 φύλλα λαζάνια
400 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
2/3 της κούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 κούπες κόκκινες πιπεριές ψητές ψιλοκομμένες (από βάζο)
Δημιουργία
Φτιάχνουμε την σάλτσα:
Ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 1/2 κουταλάκι αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συχνά μέχρι να σοταριστεί.
Ρίχνουμε το αλεύρι και αφήνουμε να καβουρδιστεί ελαφρώς ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το καγιέν, την ρίγανη, τον βασιλικό, το θυμάρι, τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μισοσκεπασμένα για 20 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε από την φωτιά και με ένα ράβδο μπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ζεσταίνουμε την σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το γάλα, το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να πυκνωθεί η σάλτσα.
Συναρμολογούμε τα λαζάνια:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει.
Λαδώνουμε ένα ταψί 25Χ35 και απλώνουμε μισή κούπα από την σάλτσα πιπεριάς.
Στρώνουμε 9 φύλλα λαζάνια και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού, απλώνουμε το 1/4 από το τυρί κρέμα, το 1/4 από την μοτσαρέλα στην επιφάνεια των ζυμαρικών και 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και συνεχίζουμε με το 1/4 από κόκκινες πιπεριές και μισή κούπα σάλτσα πιπεριάς.
Ακολουθούμε τα ίδια βήματα στρώνοντας άλλες τρεις στρώσεις λαζάνια και στην τελευταία στρώση από λαζάνια απλά καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κ για 50 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί σκεπασμένο εκτός φούρνου για 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Πω πω, τι ωραίο φαγητό! Σιγουρα θα είναι νοστιμότατο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Μαρία μου!! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο, αυτή η σάλτσα πιπεριάς είναι εκπληκτική!!
Διαγραφή