Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Πατάτες Διπλοφουρνιστές / Twice Baced Potatoes

Οι διπλοφουρνιστές πατάτες είναι τόσο εύκολες, όσο είναι νόστιμες.
Είναι βασικά ένας τρόπος να τρώμε "πουρέ πατάτας" σε ένα χαριτωμένο πιάτο από πατάτα.
Φυσικά οι πατάτες είναι το απόλυτο comfort food είτε ψήνονται, είτε τηγανίζονται, είτε γίνονται ένας νοστιμότατος πουρές.
Είναι το τέλειο συνοδευτικό σε ένα ψητό κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο.
Στο πρώτο ψήσιμο, ψήνουμε τις πατάτες, ώστε να είναι ωραίες και μαλακές και το εξωτερικό τους να είναι τραγανό.
Στο δεύτερο ψήσιμο, ανακατεύουμε την εσωτερική ψίχα τους, το βούτυρο, το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, τα αρωματικά και στην συνέχεια γεμίζουμε τις άδειες πατάτες και ψήνουμε για δεύτερη φορά.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε μπέικον ή κάποιο άλλο αλλαντικό. 
Για να κάνω το γεύμα πολύ πιο εύκολο, μου αρέσει να προετοιμάζω τις πατάτες από το προηγούμενο βράδυ κι αφού τις γεμίσω να τις φυλάω στο ψυγείο.
Είναι πολύ εύκολο, την επόμενη μέρα να βάλετε τις γεμιστές πατάτες στο φούρνο, ενώ ετοιμάζεται το υπόλοιπο γεύμα σας.
Χρειάζονται μόνο 30 λεπτά για να ζεσταθούν, να λιώσει τέλεια το τυρί και να χρυσίσει η επιφάνεια.
Ενώ αυτό το φαγητό είναι πολύ γευστικό και συγχρόνως ένα πιάτο φανταχτερό, παράλληλα είναι πραγματικά πολύ εύκολο να γίνει.
Είναι αλήθεια ότι οι πατάτες είναι ένα από τα superfoods της φύσης.
Είναι γεμάτες με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ είναι τόσο ευπροσάρμοστες και νόστιμες!!
Απολαύστε τες!! 
Πατάτες  Διπλοφουρνιστές / Twice Baced Potatoes 


Υλικά
6 μεγάλες πατάτες
Ελαιόλαδο για το αλειμμα
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα ή πεκορίνο
1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κούπα γάλα πλήρες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δημιουργία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα χώματα από τις πατάτες πολύ καλά.
Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε 2-3 μεριές, αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180ο C για 1 ώρα.

Αφού ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς για 15 λεπτά.
Παίρνουμε κάθε πατάτα και κάνουμε μία κατά μήκος σχισμή με ένα μαχαίρι.
Προσέχουμε να μην κόψουμε την κάτω πλευρά και να παραμείνει η φλούδα ενωμένη.

Βγάζουμε προσεκτικά την ψίχα της πατάτας με ένα κουτάλι αφήνοντας όμως λίγη σάρκα να μείνει με την φλούδα μαζί.

Βάζουμε σε ένα μπολ την ψίχα από τις πατάτες και λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε, την μισή παρμεζάνα, το γιαούρτι, το γάλα, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις πατάτες που αδειάσαμε, φροντίζοντας να το μοιράσουμε ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε τις γεμισμένες πατάτες στο ταψί, πασπαλίζουμε το άνοιγμά τους με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου