Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Τορτελίνια Σούπα Με Σπανάκι και Τυρί / Tortellini Soup With Spinach and Cheese



Το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ και ομολογώ ήμουν πλήρως προετοιμασμένη να επιστρέψω στην λειτουργία "καλοκαιρινό σώμα".
Ποια είναι αυτή η λειτουργία;
Μα ξέρετε!! να περνούν τα περισσότερα πρωινά ή και βραδινά με περπάτημα, κίνηση, άσκηση και κολύμπι!
Αυτό σημαίνει επίσης ότι περνάω λιγότερο χρόνο στην κουζίνα και όταν το κάνω είναι συνήθως ένα γρήγορο γεύμα ή μια μεγάλη σαλάτα.
Προσπαθώ να τρώω λιγότερους υδατάνθρακες και να επικεντρώνομαι περισσότερο σε πρωτεϊνικά γεύματα και σε πολλά ωμά φρούτα και λαχανικά.
Το τελευταίο διάστημα όμως έχουν μπερδευτεί τα πράγματα, ο χειμώνας εμφανίζεται ξαφνικά σαν τον φάντη μπαστούνι από κει που δεν το περιμένεις και τα διαλύει όλα!
Αστραπές, βροντές, καταιγίδες, νεροποντές στα τέλη Μαΐου, δεν βοηθούν νομίζω στην επιχείρηση -λειτουργία "καλοκαιρινό σώμα" .
Έτσι φαντάζεστε, για ποιο λόγο βρήκα την ευκαιρία, να μοιραστώ μαζί σας, αυτή την λατρεμένη συνταγή "σούπα τορτελίνια".

Αυτή η σούπα είναι μια άλλη "comfort soup".
Είναι λίγο κρεμώδης αλλά όχι τόσο πολύ πηχτή.
Αν την θέλουμε λίγο πιο παχιά προσθέτουμε λιγότερο ζωμό κοτόπουλο.
Εάν δεν σας αρέσει το σπανάκι δοκιμάστε να βάλετε λάχανο.
Άλλη μία προσθήκη θα ήταν η κίτρινη κολοκύθα.
Επίσης θα ήταν πολύ νόστιμη με μανιτάρια και το σέλινο θα ήταν μια ωραία πινελιά.
Όπως και να'χει αυτή την σούπα θα την λατρέψετε κι εσείς κι ας μην μας βάζει σε λειτουργία "καλοκαιρινό σώμα" :)
Τορτελίνια Σούπα Με Σπανάκι και Τυρί / Tortellini Soup With Spinach and Cheese

Υλικά
250 γρ. Τορτελίνια με τυρί
250 γρ. Σπανάκι φύλλα
2-3 Καρότα μέτρια σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
5 κούπες (1 λίτρο) ζωμό κοτόπουλο
(χρησιμοποιούμε κύβο κοτόπουλο και ζεστό νερό)
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπας (30-35γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα (240 ml)
1/4 κούπας τυρί τριμμένο (ρεγγάτο, γραβιέρα, παρμεζάνα)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δημιουργία
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα.
Σοτάρουμε για περίπου 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο κόλιανδρο, το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε για λίγο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά ακόμα να καβουρδιστεί.
Ρίχνουμε αργά αργά το ζωμό κοτόπουλο, που έχουμε φτιάξει με ζεστό νερό και κύβο κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Αυξάνουμε λίγο την φωτιά μέχρι να βράσει ο ζωμός και ρίχνουμε τα τορτελίνια.
Αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά περίπου.
Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το σπανάκι, το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.
Αν το ζουμί έχει πήξει πολύ, μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 έως 1 κούπα ζεστό νερό.
Απολαμβάνουμε!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου