Μαγειρεύουμε εν μέσω κορονοϊού, "μένουμε σπίτι" και τι άλλο να κάνουμε; μαγειρεύουμε!.
Όσο και να μας έχει ισοπεδώσει και πολλές φορές μας καταθλίβει ο κορονοϊός, το καταφύγιο μας θα βρεθεί στην κουζίνα και στην μαγειρική.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Ότι έχουμε άπλετο χρόνο να μπούμε στην κουζίνα και να δημιουργήσουμε πράγματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαμε.
Γιατί να μην φτιάξουμε λοιπόν αυτά τα απολαυστικά νόστιμα αγγλικά muffins;
Τα αγγλικά muffins πήραν το όνομά τους στην Αμερική για να τα διαφοροποιήσουν από τα παραδοσιακά muffins που ψήνονται στο σκεύος για cupcake.
Στην Αγγλία όμως, αυτά τα ψωμάκια που κόβονται οριζόντια και φρυγανίζονται τα ονομάζουν απλά muffins.
Είναι πραγματικά εύκολο να γίνουν, το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος για να φουσκώσουν και κυρίως να επισημάνω ότι δεν χρειάζονται φούρνο.
Θα παραδεχτώ ότι δεν τα φτιάχνω συχνά, κι αυτό όχι γιατί είναι δύσκολο, αλλά γιατί όταν τα έχω μπροστά μου είμαι ικανή να τα τρώω δύο δύο :)
Το αγαπημένο μου brunch είναι τα αυγά Βενέδικτου (eggs Benedict), τα οποία κλασσικά σερβίρονται με αγγλικά muffins.
Λόγω αυτού του γεγονότος λατρεύω αυτά τα ψωμάκια, τα οποία έχουν τα θρεπτικά συστατικά του ψωμιού, αλλά θα διαπιστώσετε ότι γενικά είναι χαμηλότερα σε θερμίδες από 2 φέτες ψωμιού και φυσικά είναι παρόμοια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
Παρόλο που μπορείτε να βρείτε μερικές συνταγές χωρίς αυγά, παραδοσιακά τα αγγλικά muffins περιέχουν ένα μεγάλο αυγό.
Μην παραλείψετε το καλαμποκάλευρο, είναι επίσης κλασικό και ιδιαίτερο σε αυτά τα ψωμάκια. Οπότε εάν θέλετε να γευτείτε ακριβώς την παραδοσιακή τους εκδοχή, πασπαλίστε τα με καλαμποκάλευρο πριν τα ψήσετε και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ένα άλλο που μπορεί να φαίνεται περίεργο, σε αυτά τα muffins, είναι το ψήσιμο το οποίο γίνεται πραγματικά σε ένα τηγάνι.
Όπως βλέπετε αυτό το ψωμί είναι τόσο εύκολο στην πραγματικότητα, που ούτε φούρνο θα χρειαστεί να ανάψετε.
Καλά και ευτυχισμένα ψησίματα εύχομαι σε όλους!!
Με δύναμη, υπευθυνότητα και αποφαστικότητα #μένουμεσπίτι
Αγγλικά Muffins / English Muffins
Υλικά
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξηρή (5 γρ)
1 μεγάλο αυγό
150 ml φρέσκο γάλα χλιαρό (40 βαθ.Κελσίου)
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Αλεύρι καλαμποκιού για το ψήσιμο
Δημιουργία
Μέσα στο χλιαρό γάλα ανακατεύουμε την μαγιά και την ζάχαρη.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό, το μείγμα του γάλακτος και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τον γάντζο.
Όταν το ζυμάρι έχει αρχίσει να μαζεύεται γύρω από τον γάντζο, προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.
Αλευρώνοντας τα χέρια μας, κάνουμε την ζύμη μία μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σκεπάζουμε το μπολ με ζεστές καθαρές πετσέτες και αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο για τουλάχιστον 1 ώρα, ανάλογα με την θερμοκρασία του δωματίου.
Για να συντομεύουμε τον χρόνο αναμονής, μπορούμε να θερμάνουμε τον φούρνο μας στους 40 βαθμούς Κελσίου και εκεί να βάλουμε το μπολ.
Αφού φουσκώσει η ζύμη μας αρκετά, αλευρώνουμε το χέρι μας και πατώντας την ξεφουσκώνουμε.
Αδειάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την χωρίζουμε στην μέση και κάθε κομμάτι σε τρία ίσια κομμάτια, σύνολο 6 κομμάτια.
Δουλεύουμε κάθε κομμάτι στο χέρι δημιουργώντας μικρές μπάλες ζύμης.
Σκεπάζουμε τα ζυμαράκια με μία πετσέτα και αφήνουμε να ηρεμήσουν για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με αλεύρι καλαμποκιού.
Παίρνουμε ένα ένα τα ζυμαράκια και τα πιέζουμε πάνω στο αλεύρι καλαμποκιού να γίνουν πιο επίπεδα.
Πασπαλίζουμε και την πάνω επιφάνεια και πιέζουμε να κολλήσει το αλεύρι καλαμποκιού.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 30-40 λεπτά να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ελαφρά βουτυρωμένο.
Μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τα ζυμαράκια και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέτριο.
Αφήνουμε να ψηθούν 6-8 λεπτά από την μία πλευρά, ελέγχοντας περιστασιακά το ρόδισμα.
Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά, γυρίζουμε και από την άλλη να ψηθούν άλλα τόσα λεπτά.
Αφού ροδίσουν και ψηθούν, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν θελήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε, καρφώνουμε ένα πιρούνι, περιμετρικά και γύρω γύρω από τα ψωμάκι και ανοίγουμε στην μέση απαλά με το χέρι μας.
Από εδώ και πέρα μπορούμε να δημιουργήσουμε ότι πιάτο επιθυμούμε.
Η κλασική εκδοχή για τα english muffins είναι φυσικά eggs benedict!!
Παραδοσιακά φρυγανίζουμε τις κομμένες πλευρές σε ένα τηγάνι πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Μια άλλη ιδέα είναι να γαρνίρουμε το ψωμάκι μας με μια φέτα τυρί και ένα λαχταριστό τηγανητό αυγό.
Το πιο απλό απ΄όλα, επάλειψη με βούτυρο και μαρμελάδα.
Καλή μας όρεξη!
Πολύ λαχταριστά! Πόσο μου αρέσουν αυτά τα ψωμάκια. Και όπως λες τα eggs benedict είναι ότι καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφή