Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Βραζιλιάνικες Τρούφες Brigadeiros

Χρόνια πολλά αγαπημένοι φίλοι!!
Πάμε μια βόλτα στην Βραζιλία;;; :)
Δεν μπορώ να σας περιγράψω, πόσο λατρεύω αυτές τις σοκολατένιες Βραζιλιάνικες τρούφες με γεύση καραμέλας!!
Όπως πολλές Νότιο-αμερικάνικες λιχουδιές, έτσι κι αυτές οι μικρές σοκολατένιες τρούφες έχουν την δική τους ιστορία.
Τα brigadeiros δημιουργήθηκαν από την σύζυγο του Brigadeiro (Ταξίαρχου) Eduardo Gomes, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία στην Βραζιλία την δεκαετία του 1940.
Η σύζυγός του κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την υποψηφιότητα, προσπάθησε να προσφέρει ότι καλύτερο στους καλεσμένους της κι έτσι δημιούργησε αυτές τις τρούφες fudge με γεύση σοκολάτα-καραμέλα.
Είναι πολύ εύκολο να κάνει κανείς brigadeiro, αλλά ίσως μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να αποκτήσει την τέλεια υφή και σύσταση.
Ευτυχώς με κάποια μικρά μυστικά-κόλπα, τα οποία θα δείτε πιο κάτω, η δουλειά μας γίνεται ευκολότερα και το αποτέλεσμα έχει τελικά ευτυχή κατάληξη.
Χρησιμοποιούμε αυτά τα γλυκάκια σε κάθε πάρτυ γενεθλίων (ή άλλο) μικρών και μεγάλων, για κάθε γιορτινό κέρασμα και τα απολαμβάνουμε κάθε ώρα και στιγμή για να γλυκαθούμε τόσο όσο!! 
Το μικρό μας κέρασμα για τις μέρες της γιορτής!!

Βραζιλιάνικες Tρούφες Brigadeiros


Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
30-40 γρ. κακάο(3-4 κουταλιές της σούπας, χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 σακουλάκι σοκολατένια τρούφα

Δημιουργία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και το κακάο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.


Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Αδειάζουμε όλο το μείγμα ζαχαρούχο γάλα-κακάο  μέσα στο αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. 
Όταν το μείγμα έρθει σε θερμοκρασία βρασμού, χαμηλώνουμε την φωτιά για να μην μας καεί.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 5-8 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ξεκολάει από τον πάτο του τηγανιού.
Ενδεικτικό ότι η σοκολάτα μας είναι έτοιμη: θα πρέπει όταν χωρίζουμε με το ξύλινο κουτάλι το μείγμα, να παραμένει χωρισμένο για λίγα δευτερόλεπτα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Αδειάζουμε την σοκολάτα σε ένα φαρδύ βουτυρωμένο πιάτο και το απλώνουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου ή το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Με βουτυρωμένα χέρια, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι, παίρνουμε ικανή ποσότητα για να πλάσουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Κυλάμε τα μπαλάκια μέσα στην τρούφα την οποία έχουμε βάλει σε ένα βαθύ πιάτο.
Τοποθετούμε τα Brigadeiros μέσα σε χάρτινες θήκες και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

2 σχόλια:

  1. Πολύ λαχταριστά αυτά τα Βραζιλιάνικα τρουφάκια Μαρία μου!
    Καλή Πρωτοχρονιά σου εύχομαι και ο νέος χρόνος να σου φέρει ότι επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά! Μου αρέσουν πολύ τα βραζιλιάνικα γλυκά όπως και τα τρουφάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή