Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας αγαπητοί φίλοι από την τελευταία ανάρτηση.
Πολύς καιρός αλλά έχω σοβαρή δικαιολογία!!
Όπως όλοι σχεδόν ξέρετε τα τελευταία τέσσερα καλοκαίρια ασχολούμαι με αγροτικές εργασίες και συγκεκριμμένα με την καλλιέργεια της δικής μου αρώνιας.
Φέτος ομολογουμένως έχει εξελιχθεί σε ένα δύσκολο καλοκαίρι για την καλλιέργεια της αρώνιας, αφού με τις συνεχόμενες βροχές από την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού οργίασαν σε μεγάλο βαθμό τα ζιζανιόχορτα.
Βροχή στη βροχή, καθάρισμα στο καθάρισμα, προσπαθούσα να απαλλαγώ από τα χόρτα που έπνιγαν τα φυτά, αλλά δυστυχώς στο τέλος φύτρωναν και ξαναφύτρωναν, δημιουργώντας μεγάλο κόπο και ταλαιπωρία.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, από τις πολλές βροχές και εν συνεχεία από τους πολλούς καύσωνες, τα φυλλαράκια της αρώνιας ήρθαν και κιτρίνισαν και κάποια ξεράθηκαν.
Από την άλλη ίσως τα φυτά έδωσαν την δύναμή τους περισσότερο στους άφθονους καρπούς κι έτσι τα φύλλα έμειναν πίσω.
Μετά από όλα αυτά και άλλα πολλά εμπόδια, που δεν είναι του παρόντος να αναφέρω, όλοι νομίζω θα καταλάβατε την αιτία της απουσίας μου από εδώ.
Όχι βέβαια ότι στερήθηκα εντελώς τις μαγειρικές δημιουργίες, αλλά δυστυχώς ο χρόνος μου ήταν υπό το μηδέν, κι έτσι ήταν αδύνατο να προλάβω να τις καταγράψω στο blog!
Κι αυτό που θα διαπιστώσετε στην παρακάτω συνταγή, είναι ότι οι δημιουργίες μου ήταν γρήγορες κι απλές ανάλογες με τον.... υπό το μηδέν χρόνο μου.
Αυτό που θέλω να επισημάνω, για αυτή την συνταγή, είναι ότι το τυρί που χρησιμοποίησα ήταν χειροποίητο φρέσκο τυρί, που δεν είχε προλάβει να ωριμάσει εντελώς, στο χωριό μου το λέμε "χλωρό τυρί".
Το "χλωρό τυρί" λοιπόν είναι απίστευτα μαλακό και νόστιμο κι αν το βρείτε σας συμβουλεύω μην το αφήσετε να προσπεράσει.
Αυτό το τυρί είναι το κυρίαρχο υλικό σε αυτή την τάρτα και της προσδίδει ιδιαίτερη υφή και γεύση!
Καλή μας όρεξη!!
Τάρτα αραβικής πίτας με κατσικίσιο τυρί
Υλικά
5-6 μικρές αραβικές πίτες
250 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
1 μικρό παραδοσιακό λουκάνικο
2 κόκκινες ψητές πιπεριές
4 αυγά
1/2 κούπας γάλα
Αλάτι-πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό για τις πίτες
Δημιουργία
Λαδώνουμε ομοιόμορφα μια ταρτιέρα 28-30 εκ.
Σε ένα μικρό ταψάκι ρίχνουμε χλιαρό νερό μέχρι την μέση και βουτάμε μία μία τις πίτες για λίγα δευτερόλεπτα.
Συγχρόνως μία μία τοποθετούμε τις πίτες στον πάτο της ταρτιέρας, ώστε να καλύψουν την επιφάνεια της.
Καλύπτουμε αν θέλουμε τα κενά με μία έκτη πίτα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες και το τοποθετούμε πάνω από τις πίτες.
Το ίδιο κάνουμε με το λουκάνικο και τις ψητές πιπεριές.
Κτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με αυτό την τάρτα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Ωχ κρίμα, σου εύχομαι να ξεπεράσεις γρήγορα τα προβλήματα. Πολύ μου άρεσε η ιδέα σου με τις αραβικές πίτες. βολεύουν οι άτιμες και ε΄συ τις αξιοποίησες με τον καλύτερο τρόπο!
ΑπάντησηΔιαγραφή