Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Cheese cake

Πολύ καιρό έχω να απολαύσω ένα cheese cake, αλλά φαίνεται ότι ήλθε επιτέλους η ώρα!!!
Διάλεξα μια πολύ εύκολη συνταγή, που την έχω κάνει και άλλη μια φορά παλαιότερα και μου άρεσε ιδιαίτερα.
Όπως ίσως έχετε διαπιστώσει όλο γλυκά αναζητώ, δηλαδή δεν έχω γράψει ποτέ εδώ μέσα: αχ!! πεθύμησα αυτό το φαγητό!!(και να το έχω γράψει ψέματα θα λέω!!)
Έχω λοιπόν αναρωτηθεί πολλές φορές...., γιατί λιγουρεύομαι ό,τι παχαίνει; το σκέφθηκα, το ξανασκέφτηκα, διάβασα!! και κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι η αναζήτηση γλυκών ίσως να σημαίνει ότι ψάχνω τρόπο να βελτιώσω την διάθεσή μου!!
Βέβαια θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι το προηγούμενο γεύμα έγινε πριν πολλή ώρα ή ότι είμαι πολύ κουρασμένη, οπότε σ' αυτή την περίπτωση το σώμα αναζητά μια μεγάλη δόση ενέργειας.
Είναι γνωστό, ότι τα σάκχαρα από τα γλυκά, απορροφώνται πολύ γρηγορότερα από τον οργανισμό κι έτσι μας δίνουν άμεσα, μέσω της αύξησης της γλυκόζης του αίματος, σημαντική ποσότητα ενέργειας.
Ψυχραιμία λοιπόν!! δεν χρειάζεται η διάθεσή μας να είναι στα τάρταρα!! για τους χι, ψι, λόγους. Αναπτερώστε το ηθικό σας!!.
Επίσης ο καλός νυχτερινός ύπνος για να μας ξεκουράσει (μετά τις 12 κοιμάμαι, τι να σου κάνει;) και τα συχνά ημερήσια γεύματα, θα μας βοηθήσουν να μην λιγουρευόμαστε και τελικά να τρώμε ό,τι μας παχαίνει.
Θα μου πείτε: αν η διάθεσή σου δεν ήταν στα τάρταρα, αν δεν είχες κοιμηθεί στις 1:00, αν δεν ήσουν κουρασμένη, θα έφτιαχνες αυτό το γλυκό;  Κύριος είδε!!!


Cheese cake


Υλικά
250 γρ μπισκότα digestive
400 γρ τυρί κρέμα (2 πακέτα)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ βούτυρο λιωμένο
1/4 της κούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (από γλυκό πορτοκάλι)
1/4 της κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Για την διακόσμηση:
1 κούπα μαρμελάδα κεράσι ή άλλη με κομματάκια φρούτων
2-3 κουταλιές της σούπας νερό


Δημιουργία
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αποσπώμενο τοίχωμα ή σε ένα απλό ταψί 20 cm περίπου και αδειάζουμε τα μπισκότα.

Πατάμε με ένα κουτάλι να απλωθούν ομοιόμορφα.


Κτυπάμε στο μίξερ το τυρί με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε λίγο λίγο τους χυμούς.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.


Βάζουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο, στη συνέχεια το βγάζουμε και απλώνουμε στην επιφάνειά του ένα στρώμα μαρμελάδας.


Εάν η μαρμελάδα μας είναι πηχτή, την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, με 2-3 κουταλιές νερό να ζεσταθεί λίγο και να λιώσει. Αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρή και την απλώνουμε πάνω στο γλυκό.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.

20 σχόλια:

  1. Σκετη προκληση το γλυκο σου,βουτια στην οθονη κανεις βρε Μαρια μου,μπραβο σου το εκανες τελειοοοοοοοοοο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Γωγούλα μου, είμαι επιρρεπής στα γλυκά.

      Διαγραφή
  2. Αγαπημένο γλυκάκι! Το φτιάχνω πολύ συχνά σε διαφορετική κάθε φορά παραλλαγή! Η δική σου ωστόσο είναι από τις πιο κλασικές και αγαπημένες μου! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εύκολο γλυκό και μπορείς να το σκαρώσεις στο πι και φι. Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο και εύκολο γλυκό!Σκέτη κόλαση το έκανες με αυτή τη μαρμελάδα!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτή η μαρμελάδα είναι γευστικότατατη πάνω από το γλυκό!! Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Πεθαίνω γι΄ αυτό το γλυκό!!
    Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ δελεαστικές!
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Χρυσαυγή, εγώ πεθαίνω για όλα σχεδόν τα γλυκά.

      Διαγραφή
  5. Αν μη τι άλλο σήμερα θα ευχαριστηθούμε cheesecake χα χα χαα!
    Πολυαγαπημένο το κλασσικό cheesecake Μαράκι, το έκανες σούπερ!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Έλενα; τα μεγάλα πνεύματα συναντούνται!!ευχαριστώ πολύ, φιλιά

      Διαγραφή
  6. Μαράκι μου είναι το αγαπημένο γλυκό του άντρα μου και το δικό σου φαίνεται τόσο τέλειο!!! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το λατρευω!μολις πριν μια εβδομαδα το εφτιαξα!ανακαλυψα μαλιστα πως αν του προσθεσεις 8 γρ ζελατινη στην κρεμα(διαλυμενη σε 3-4 κ.σουπας χυμο λεμονι),κοβεται μια χαρα σε μικρα κομματια και σερβίρεται ως παστακι πάνω στα χαρτάκια για μαφινς(το πηγα ετσι στο σχολειο για τη γιορτη μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο για την ζελατίνη, αλλά είπα να την αποφύγω αυτή τη φορά. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να φτιάξω ψημένα τσιζ κεικ μάφιν, οπότε και αυτά θα είναι μια καλή λύση για κέρασμα εκτός σπιτιού. Ευχαριστώ πολύ, φιλιά.

      Διαγραφή
  8. OHHH...que rico luce y tentador es un auténtico cheese cake,me encanta,abrazos y abrazos.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rosita ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Πολλούς χαιρετισμούς, φιλιά.

      Διαγραφή
  9. Αγαπημένο γλυκό!!!Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπημένο γλυκό Μαρί μου!!!Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατρεμένο θα έλεγα κι εγώ!! Επίσης καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
  11. Λατρεμένο γλυκό!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή