Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010
Τούρτα τιραμισού σοκολάτα
Η επόμενη τούρτα λοιπόν για τα γενέθλια του συζύγου και υπάρχει και συνέχεια!!
Έχουμε κατακλυσθεί βλέπετε από Σκορπιούς, θεός φυλάξει που λένε και βοήθειά μας.
Αυτή η τούρτα γίνεται συνήθως με άσπρη κρέμα που περιέχει τυρί, επειδή όμως μας αρέσει πολύ η σοκολάτα, πρόσθεσα στην κρέμα κουβερτούρα.
Η κρέμα αυτή τελικά βγήκε πάρα πολύ νόστιμη και η γλυκύτητά της πάρα πολύ ισορροπημένη.
Το άρωμα του καφέ μαζί με το αλκοολούχο ποτό, ήταν διακριτικά έντονο και έδινε μια ιδιαίτερη νότα στο γλυκό.
Ας την δούμε λοιπόν την τουρτίτσα και περάστε για κέρασμα!!
Υλικά για το παντεσπάνι (ταψί Νο 28)
4 αυγά
250 γρ. φαρινάπ
300 γρ. ζάχαρη
χυμός ενός λεμονιού
1 βανίλια άρωμα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Κτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά δυνατά να φουσκώσουν και να αφρατέψουν, προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε στρώσει προηγουμένως με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσει κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο δίσκους.
Υλικά για το σιρόπι
2 κουταλάκια nescafe
3/4 της κούπας νερό
2 φλυτζανάκια του καφέ κονιάκ ή ρούμι ή λικέρ creme de cafe
1/2 κούπα ζάχαρη
Ανακατεύουμε δυνατά μέσα σε ένα μπλέντερ, όλα τα υλικά για το σιρόπι και το χρησιμοποιούμε για να βρέξουμε τους δύο δίσκους παντεσπάνι.
Υλικά για την κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος φυτική
250 γρ. κουβερτούρα
1 πακέτο τυρί κρέμα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
Σε ένα μπολ ξεκινάμε να κτυπάμε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε συγχρόνως την ζάχαρη συνεχίζοντας το κτύπημα. Η φυτική κρέμα στα 2 πρώτα λεπτά θα αρχίζει να πήζει, προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και το τυρί και κτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο.
Συναρμολόγηση
Στρώνουμε τον πρώτο δίσκο παντεσπανι σε μια πιατέλα στρογγυλή ή δίσκο μιας χρήσεως και τον ραντίζουμε με το καφέ σιρόπι.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λιγότερη από την μισή κρέμα(για να μας μείνει περισσότερη για τη διακόσμηση) και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Στη συνέχεια καλύπτουμε πρώτα τα πλαϊνά της τούρτας με κρέμα και την υπόλοιπη την στρώνουμε στην επιφάνεια. Με ένα πηρούνι κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια και στα πλαϊνά της τούρτας, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και είναι έτοιμη προς χρήση.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Χρόνια πολλά στον σύζυγο πρώτα απ' όλα, να τον χαίρεσαι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τούρτα οπτικά φαίνεται πολύ λαχταριστή, φαντάζομαι και γευστικά δεν θα υστερεί καθόλου!!
Φαίνεται ωραιότατη η τούρτα του. ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ τιρσμισού...και μάλιστα σοκολάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!
Καλό μήνα και πολλά φιλάκια!!
Ευχαριστώ πολύ όλες σας, ότι επιθυμείτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια γευστικά πραγματικά ήταν έκπληξη, όταν την έφτιαχνα δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήταν τόσο εθιστική, δύο δύο τα έτρωγαν τα κομμάτια.
Εvie, eva, Eλενα καλό μήνα να έχουμε.
Ευχαριστώ πολύ
Πολλά φιλιά
Ουπς! Πλακώσαν οι σκορπιοί! Να τον χαίρεσαι! Πολύχρονος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το τιραμισού, το λατρεύω!
χρόνια πολλά Μαράκι να τον χαιρόσαστε !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήζωγραφίσεις αυτές τις μέρες με τις τούρτες σου !!!! γεια στα χεράκια σου !
φιλια και καλό βράδυ
Κική, ευχαριστώ πολύ. Έχω πήξει στους Σκορπιούς, πατέρας, άνδρας, γαμπρός, ανιψιός δεν αντέχω άλλο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία, ευχαριστώ, γειά και στα δικά σου τα χεράκια, να συνεχίσεις να φτιάχνεις τα έργα τέχνης.
Καλό βράδυ.
Χρόνια Πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τουρτα φαινεται εκπληκτική!
Φιλια
Ευχαριστώ Ελπινίκη, να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Χρόνια του Πολλά!! με κόλασες πάλι πρωι-πρωι με την τούρτα!!!φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά στο σύζυγο.. ΄να τον χαίρεσαι κι αυτός εσένα με τις γλυκές σου τούρτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία τούρτα και ηκρεμα σοκολατας πολυ μου αρεσει..
΄Και του χρόνου Μαρία μου
(καλέ οι Σκορπιοι είναι οι καλύτεροι άνθρωποι..:))
Πολύ λαχταριστή η τούρτα σου Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τον χαίρεσαι τον αντρούλη σου να είναι πάντα γερός!
Ριρή, Μάριον, big mama, ευχαριστώ πολύ να είστε καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάριον οι Σκορπιοί δεν αντιλέγω καλοί είναι, αν και λίγο παραπονιάρηδες!!
Χρόνια Πολλά και από μένα. Όσο για το τιραμισού δεν έχω λόγια φαίνεται υπέροχο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Κατερίνα, εύχομαι ότι επιθυμείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατ΄αρχάς ευχαριστώ αυτοπροσώπως για τις ευχές σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τούρτα ήταν απίθανη, γεμάτη (πλούσια) γεύση και ταυτόχρονα ελαφριά. Σας προτείνω να τη δοκιμάσετε. Και ως σκορπιός ας κάνω και ένα παράπονο: Χρησιμοποιείς πολύ μικρά ταψάκια!!!
Να σας ρωτήσω αυτή η τούρτα με τις αναγραφόμενες αναλογίες είναι για 1 κιλό ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε η τούρτα είναι τουλάχιστον 2,5 με 3 κιλά με αυτές τις αναλογίες.
ΑπάντησηΔιαγραφή