Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Γλυκά τετράγωνα με κρέμα αμυγδάλου


200 γρ.μαρμελάδα φράουλα
Για τη ζύμη:
200 γρ. μαργαρίνη soft
200 γρ.ζάχαρη
2  αυγά
600 γρ.αλεύρι
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
Για την κρέμα αμυγδάλου:
200 γρ. μαργαρίνη
200 γρ.ζάχαρη ψιλή
2 αυγά
200 γρ.αμύγδαλα αλεσμένα
1 κούπα τσαγιού λάδι
Για την γαρνιτούρα
200 γρ.αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση

Ζύμη
Μέσα σε ένα δοχείο αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να κτυπάμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και κτυπάμε ώστε να αποκτήσουμε
μια ομοιογενή ζύμη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί
και αλείφουμε στην επιφάνεια την μαρμελάδα.
Κρέμα αμυγδάλου
Μέσα σε ένα δοχείο αναμιγνύουμε καλά τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη,
προσθέτουμε τα αυγά, τα αμύγδαλα, το λάδι και αναμιγνύουμε καλά το σύνολο.
Πλάθουμε την κρέμα αμυγδάλου πάνω απο την μαρμελάδα και ισιώνουμε λίγο
με την πλάτη ενός κουταλιού.
Σκορπίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού τα φιλέ αμύγδαλα και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσει.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια
και το σερβίρουμε κρύο.

πηγή lesfooodies.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου