Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Σπιτικό Ψωμάκι

Σήμερα έφτιαξα ψωμί, όπως κάνω δηλαδή συνήθως όταν μου τελειώνει, γιατί τον φούρνο τον έχω κόψει από καιρό.
Είπα όμως σήμερα να κάνω μια παρέμβαση στην βασική μου συνταγή έτσι για αλλαγή.
Πρόσθεσα λοιπόν στο σταρένιο αλεύρι και μια μικρή ποσότητα αλεύρι από φαγόπυρο.
Το φαγόπυρο είναι ένα μικροσκοπικό δημητριακό που έχει πολλές βιταμίνες , ενισχύει την καλή
λειτουργία του κυκλοφοριακού συστήματος και τονώνει επίσης την ενεργητικότητα.
Το ψωμάκι επίσης έγινε πάρα πολύ εύγευστο και το κυριότερο είναι υγιεινό.


Υλικά
600 γρ.αλεύρι σταρένιο
100 γρ αλεύρι από φαγόπυρο
400 γρ. νερό
25 γρ. νωπή μαγιά φούρνου
1  κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι

Δημιουργία
Ζεσταίνουμε το νερό να γίνει χλιαρό στους 40 βαθμούς και διαλύουμε μέσα τη μαγιά και το προζύμι, ρίχνουμε το λάδι και αναμιγνύουμε σιγά σιγά το σταρένιο αλεύρι και το φαγόπυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή μπάλα. Βάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι, αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο να φουσκώσει και φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45-60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου