Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Τάρτα Λεμονιού Μαρέγκα




Αυτή την Τάρτα την φτιάχνω πρώτη φορά και αποφάσισα να την φτιάξω γιατί την δοκίμασα πρόσφατα σε ένα καφέ και μου άρεσε παρα πολύ.
Μπορώ να πω ότι η δοκιμή βγήκε τέλεια και είναι σίγουρο ότι θα την φτιάξω πολλές φορές από εδώ και πέρα.

Για τη ζύμη:
50 γρ.αμυγδαλόψυχα σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ.βούτυρο
300 γρ.αλεύρι


Για την κρέμα:
3 λεμόνια ακέρωτα                                            
150 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
Για την μαρέγκα:
4 ασπράδια αυγών
100 γρ.ζάχαρη

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπόλ και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη κοκκώδη. Την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, το κορν φλάουερ διαλυμένο σε μια κουταλιά της σούπας νερό και το βούτυρο.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια ταρτιέρα 20-22 εκ.περίπου και απλώνουμε εκεί τη ζύμη μας να καλύψει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Τρυπάμε με ένα πηρούνι τη ζύμη και αδειάζουμε πάνω της την κρέμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά να ροδίσει η ζύμη και να πήξει η κρέμα.
Βγάζουμε από τον φούρνο και όσο κρυώνει η τάρτα ετοιμάζουμε την μαρέγκα.
Αρχίζουμε να κτυπάμε τα ασπράδια και όταν αρχίσουν να διογκώνονται προσθέτουμε σιγά σιγά και σε μικρές ποσότητες τη ζάχαρη. Όταν η μαρέγκα κάνει κορυφές και στέκεται είναι έτοιμη, την στρώνουμε πάνω από την ψημένη κρέμα της τάρτας την βάζουμε σε δυνατό φούρνο και την ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρώς καφέ χρώμα, προσέχοντας να μην καεί.

Συμβουλή: αν τα λεμόνια σας είναι μεγάλα ή έχουν πολύ ζουμί, μπορείτε να βάλετε λιγότερα για να μην σας γίνει ξινή η κρέμα.



                                            

                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου