Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα


Αυτό το πιάτο είναι πολύ ελαφρώς γλυκό, γεγονός που το καθιστά ακαταμάχητο.
Τα Χριστούγεννα κοντοζυγώνουν και σίγουρα εκείνες τις γιορτινές μέρες, ο νόστιμος αυτός μεζές, μαζί με μια κούπα κρασί, μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη γευστική συντροφιά.
Όλοι αυτές τις μέρες, τρέχουμε να προλάβουμε να τελειώσουμε, όσες πιο πολλές δουλειές μπορούμε εν όψει των ημερών.
Εγώ φέτος λέω να πρωτοτυπήσω και να φανώ λίγο πιο χαλαρή. Δεν έγινε βρε αδερφέ και τίποτα ανεπανόρθωτο αν δεν προλάβω κάτι!!, δύο μέρες είναι αυτές και θα περάσουν.
Στο τέλος έχω την εντύπωση, ότι από το πολύ τρέξιμο το μόνο που θα μας μείνει είναι το άγχος!!! και δεν το θέλουμε με τίποτα αυτό. Ήδη οι καιροί είναι στο έπακρο χαλεποί!!!
Ας ηρεμήσουμε λοιπόν κι ας περάσουμε αυτές τις άγιες ημέρες με πολύ αγάπη, ηρεμία και ξεκούραση.


Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα


Υλικά
1 κιλό μαλακό χοιρινό κομμένο σε καρέ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
300 ml μπύρα


Δημιουργία
Πλένουμε τα κομμάτια του χοιρινού και τα στραγγίζουμε πολύ καλά ώστε να μην έχουν καθόλου νερά, αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε ένα χαρτί κουζίνας και τα σκουπίζουμε.
Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα την μουστάρδα, το κρεμμύδι, το σκόρδο αν χρησιμοποιήσουμε και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το κρέας μέσα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.


Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κρέας μέχρι να ροδίσει λίγο. 


Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μισή μπύρα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν ή μπύρα και τότε προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
Αφήνουμε πάλι να βράσει και να μείνει τελικά με λίγο νόστιμο ζουμάκι.


Σερβίρουμε ζεστό ζεστό μόνο του για μεζέ ή με συνοδεία ρυζιού.



15 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψω τηγανιά θα την κάνω με τη δική σου συνταγή. Πολύ μου άρεσε.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρ'όλο μακρυά, μια γεύση ήρθε....
    Και μαζί και μια ιδέα για τα τραπεζώματα των γιορτών!!
    Πάντως για φέτος προβλέπω αυξημένες τις ποσότητες, μιας και η παρέα αυξάνεται, χρόνο με τον χρόνο.
    Μεγαλώνουν τα παιδιά και στο τραπέζι μάλλον θα είναι και τα "ημιεπισημοανεπίσημα" ταίρια!

    Καλή Εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου Μαρία! Κάνω το κοτόπουλο με μουστάρδα αλλά χοιρινό και με μπύρα δεν έχω κάνει! Ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαράκι μου θέλω πολύ ν' ακολουθήσω την συμβουλή σου για λιγότερο άγχος, αλλά ένα τρέξιμο αυτές οι μέρες το έχουν ομολογώ!!!
    Σερβίρομαι από την υπέροχη τηγανιά σου για να ... ξε-αγχωθώ!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα μαγείρεψα και εγώ τηγανιά, αλλά με καρότα και πιπεριές χρωματιστές. Την επόμενη φορά όμως θα δοκιμάσω την δική σου συνταγή. Καλή εβδομάδα να έχεις.Όσο για το άγχος των ημερών, κάθε χρόνο τα ίδια. Τρέξιμο και έξοδα για ....δυο μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρακι πολυ ζηλευτος ο μεζες σου,και ιδανικος και για το γιορτινο τραπεζι..γεια στα χερακια σου!!!
    Καλη σου μερα,καλη εβδομαδα με λιγοτερο αγχος..φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mπορώ να έχω και μια τηγανιά πατάτες δίπλα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ πολύ νόστιμο πιάτο Μαράκι!!!
    Μου άνοιξες την όρεξη μεσημεριάτικα :)
    Φιλιά
    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λατρεύω τη χοιρινή τηγανιά σε όλες τις παραλλαγές της! Αυτή φαίνεται εξαιρετική! Για έλα και μια βόλτα από τα μέρη μου να πάρεις κατιτίς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαι σίγουρη ότι είναι εξαιρετικό! Όσο για το τρέξιμο συμφωνώ, πολύς μπελάς για το τίποτα. Καλύτερα λιγότερα και πιο χαλαρά! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα! Πέρασε από το blog μου, να πάρεις κάτι από κει :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικότατο και το ρύζι όμορφα χυλωμένο!

    Για τα υπόλοιπα, όπως τα λες, πολλή φασαρία και έξοδα για μια σύντομη τελικά γιορτή, με τραπεζώματα...

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το κότσι είναι από τα αγαπημένα μου κάπως έτσι το φτιάχνω και εγώ λίγο μπαχάρι βάζω και μερικές φορές κρασί αντί για μπύρα.Το δικό σου φαίνεται λαχταριστό.Να είσαι καλά.Όσο για τα άλλα υπομονή,έρχονται δύσκολες μέρες δυστυχώς.Να είμαστε υγιείς και να ελπίζουμε.Καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μολις σηκωθηκαμε απο το τραπεζι....η τηγανια σου "εσκισε"!!!!!Ευχαριστουμε ολοι πολυ για την υπεροχη συνταγη....μμμμμ....ηταν πεντανοστιμη!!!!Την συνοδεψα με πατατες τηγανιτες στον φουρνο(σε λαδοκολλα,η συνταγη για τηγανιτες πατατες αλλα χωρις τυψεις μιας που ψηνονται στον φουρνο και γινονται το ιδιο πεντανοστιμες)και ηταν υπεροχα!!!Κοριτσια,την συνιστω ανεπιφυλακτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή