Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

To blog or not to blog

Με προσκάλεσε η Big mama και η Ελπινίκη να παίξω αυτό το παιχνίδι.
Χαιρετώ λοιπόν άπαντες τους foodbloggers, είμαι μια από αυτούς  και ελπίζω να παραμείνω για πολλά χρόνια, αν αντέξω!
Τώρα θα μου πείτε γιατί το λέω αυτό; (αν αντέξω)
Γιατί προφανώς δεν είναι εύκολη δουλειά, κι εδώ έρχομαι να απαριθμήσω 5 θετικά και 5 αρνητικά στοιχεία του blogging.
Εγώ άνοιξα το blog στις 21 Απριλίου 2010, παίζοντας με τον υπολογιστή μου, χωρίς να έχω καμμία ιδέα πως δουλεύει το όλο σύστημα.
Στην αρχή ψάχνοντας άρχισα να κάνω αναρτήσεις χωρίς να έχω κανένα σχέδιο και χωρίς να υπολογίζω που θα βγεί αυτό.
1. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που με ικανοποίησε, ήταν ότι έβλεπα το δημιούργημά μου στην οθόνη του υπολογιστή, και χαιρόμουν που μπορούσαν να το δούν και άλλοι, εκτός από την οικογένειά μου, που το έβλεπαν μέχρι τώρα.
2. Το δεύτερο θετικό είναι συνάρτηση του πρώτου. Δηλαδή αφού βλέπουν περισσότερα άτομα αυτό που έχω δημιουργήσει, ακούω κανένα καλό λόγο παραπάνω.
Κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό, γιατί αφού κουράστηκες για να πετύχεις κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, είναι πολύ σημαντικό να σε επιβραβεύει κάποιος.
3. Αφού ακούσεις τα θετικά σχόλια, αυτό σου δίνει ώθηση να συνεχίσεις αυτό που κάνεις, με περισσότερη όρεξη και να εξελιχθείς προς το καλύτερο.
4. Μέσα από αυτή την επικοινωνία, ανταλλάσεις απόψεις και ιδέες, γνωρίζεις καινούριους φίλους και ανοίγεις τους ορίζοντές σου. Ήταν απερίγραπτη η χαρά μου που γνώρισα όλους αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους, στην 1η συνάντηση των foodbloggers.
5. Το blog λειτουργεί σαν το καλύτερο ημερολόγιο. Έχει οργανώσει και οργανώνει τις συνταγές και τα θέματα που με ενδιαφέρουν και με αντιπροσωπεύουν και δεν χρειάζεται να χάνομαι μέσα σε χαρτούρα που δεν μπορώ να την βάλω σε σειρά.
Τώρα ας πούμε και μερικά αρνητικά.
1. Δεν θα μου άρεσε να χρησιμοποιήσει κάποιος ανάρτηση που έχω κάνει, προς δικό του όφελος.
Όχι γιατί η συνταγή είναι κτήμα μου ντε και καλά, δεν είμαι σεφ, ούτε δημιουργώ συνταγές από το μηδέν, δυστυχώς έχουν προηγηθεί άλλοι. Το μόνο που κάνω είναι να συνδυάζω και να αυτοσχεδιάζω διάφορα υλικά, παίρνοντας ιδέες από διάφορες πηγές.
Αυτό που λέω είναι ότι δεν θα μου άρεσε π.χ. να πάρει κάποιος τις συνταγές που έχω δοκιμάσει, έχω μετατρέψει, έχω φωτογραφήσει και να βγάλει βιβλίο (έχω λόγο που το λέω). Πείτε μου γίνομαι κακιά;
Δεν μου αρέσει γιατί θεωρώ ότι αυτός που βγάζει το βιβλίο θα πρέπει να έχει εντρυφήσει πάνω στις συνταγές που παρουσιάζει στο βιβλίο του, κι όχι να στηρίζεται σε άλλους. Με λίγα λόγια να έχει τα φόντα για να το κάνει, αλλιώς ας το αφήσει.
2. Ένα άλλο που δεν θα μου άρεσε είναι να αντιμετωπίζομαι ρατσιστικά. Δεν έκανα το blog για να αποδείξω κάτι. Το μόνο που θέλω είναι να περνάω καλά κάνοντας αυτό που μου αρέσει, χωρίς να σκέφτομαι μην δυσαρεστήσω κάποιους.
3. Επίσης δεν θα ήθελα με τίποτα να μπεί κάποιος στο blog μου να κάνει σχόλιο εάν δεν το αισθάνεται και δεν το εννοεί αυτό που θα γράψει.
4. Από τότε που άρχισα το blog  μου λείπει ύπνος, γιατί βλέπετε δεν έχω άπλετο χρόνο, για να μην πω ότι δεν έχω καθόλου χρόνο και αναγκάζομαι να ξενυχτάω (μου αρέσει βέβαια).
5. 'Ενα άλλο αρνητικό για μένα είναι ότι μου απορροφά χρόνο από άλλες καθημερινές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να βγαίνω μερικές φορές εκτός προγράμματος.

Αυτά είχα να πω εν ολίγοις και προσκαλώ να κάνουν το ίδιο:


5 σχόλια:

  1. Αχ αυτή η έλλειψη χρόνου! από το ίδιο υποφέρω κι εγώ...
    ευχαριστώ για την πρόσκληση, δεν σε πειράζει που θα περιμένω μέχρι το Σαββατοκύριακο για να παίξω ε;
    φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι βέβαια Μπέττυ, με την ησυχία σου.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να μη στερείσαι τον ύπνο σου, το μπλογκ να το έχεις για ρηλάξ, όχι για να σου χαλάει το πρόγραμμα και την υγεία, "δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις" θα μου πεις και σωστά!!!!
    τώρα προσπαθώ να διορθωθώ κι εγώ διότι ο ύπνος στις σωστές ώρες είναι πολύτιμος!

    πάνω κάτω όλοι τα ίδια καλά και κακά επισημαίνουμε, τώρα δεν είμαι σίγουρη πως θα προλάβω να παίξω, αυτές τις μέρες έχω πρόβλημα με τα χέρια και ετοιμάζομαι και πάλι να πάω για διακοπές συνδυάζοντας και θεραπεία για το πονεμένο κορμί!!!!

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ που συμμετείχες στο παιχνιδάκι μου που ένας από τους σκοπούς του είναι να γνωριστούμε λίγο καλύτερα μέσα από τα κείμενά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαστερόπληξ, όπως βλέπεις πάλι ξενυχτάω δεν βάζω μυαλό. Όταν μπορέσεις και θελήσεις παίξε το παιχνιδάκι.

    Λίλα, έχεις δίκιο είναι ένας τρόπος κι αυτός να γνωριστούμε καλύτερα.

    Καλή σας νύχτα, πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή