Υλικά
1.1/2 κούπα αλεύρι (220γρ)
1/2 κούπα αλεσμένο αμύγδαλο (75g)
3 κουταλιές της Σούπας σπόρους παπαρούνας
1 πρέζα αλάτι
1.1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα και χυμός 2 λεμονιων (60ml)
3/4 κούπας γιαούρτι πλήρες (200 g)
3/4 κούπας ελαιόλαδο (150ml)
1 και 1/4 κούπας ζάχαρη (275g)
2 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας
Δημιουργία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλεσμένο αμύγδαλο, το μπέικιν παουντερ, την σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ κτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στο μπολ μαζί με το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας.
Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε επίσης τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 45 λεπτά
Γλάσο
1 κούπα χυμός αρώνια ή ρόδι ή μύρτιλλο
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου15 λεπτά ή μέχρι να γίνει ένα παχύ σιρόπι.
Αφού κρυώσει εντελώς προσθέτουμε λίγη λίγη περίπου 1.1/2 κούπα ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει αλλά να τρέχει ελαφρώς.
Αφού κρυώσει το κέικ ρίχνουμε το γλάσο στην κορυφή αφήνοντας να τρέξει και στο πλάι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου