Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα Ζάχαρης με Τυρί Κρέμα / Christmas Cream Cheese Sugar Cookies



Αυτά τα μπισκότα είναι τραγανά και συγχρόνως τρυφερά, λιώνουν στο στόμα στην κυριολεξία. 

Κάθε Χριστούγεννα προσπαθώ να φτιάξω κάτι ανάλογο για να δημιουργήσω την απόλυτη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και φέτος ακόμη πιο πολύ αυτό επιβάλλεται λόγω συνθηκών κορωνοϊού. 

Είναι λίγο πιο ιδιαίτερη συνταγή από άλλες συνταγές επειδή περιέχει τυρί κρέμα, αλλά τα μπισκότα βγαίνουν τόσο τρυφερά που αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε. 


Όσον αφορά τα αρώματα τους, χρησιμοποίησα βανίλια, αλλά θα μπορούσαμε να βάλουμε και εκχύλισμα αμυγδάλου ή λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, όλα εξαρτώνται από τα γούστα και το τι έχει διαθέσιμο ο καθένας. 

Αυτή η συνταγή για icing γλάσο είναι η αγαπημένη μου. Στεγνώνει γρήγορα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά χρώματα, μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε την πυκνότητα (μερικές σταγόνες νερό για ένα πιο υγρό γλάσο, περισσότερη ζάχαρη άχνη και παίρνουμε ένα παχύτερο γλάσο) και μπορούμε επίσης να προσθέσουμε διακόσμηση στα ήδη διακοσμημένα μπισκότα μας. 

Μου αρέσει πάρα πολύ η διακόσμηση αυτών των μπισκότων, είναι τόσο χαλαρωτικό!! Φτιάξτε τα μαζί με τα παιδιά σας, την οικογένειά σας και χαρείτε όμορφες, χαλαρωτικές, Χριστουγεννιάτικες στιγμές!! 

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα Ζάχαρης με Τυρί Κρέμα /Christmas Cream Cheese Sugar Cookies 

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη (200 γρ) 

1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (225 γρ) 

85 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κουταλάκι αλάτι 

1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

1 κρόκο αυγού

2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280 γρ)

Γλάσο 

1 ασπράδι αυγού (25-30 γρ) 

1 κούπα ζάχαρη άχνη (125 γρ) 

1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 

Χρώματα ζαχαροπλαστικής(κόκκινο, πράσινο) 

Δημιουργία 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, τον κρόκο, το τυρί κρέμα, το αλάτι, την βανίλια και με ένα μίξερ κτυπάμε μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. 

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελάχιστα να γίνει μια ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη και σχηματίζουμε 2 δίσκους , τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλη την νύχτα. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο Κελσίου. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε τον ένα δίσκο και αλευρώνουμε και την πάνω πλευρά. Με ένα πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 3 χιλιοστών περίπου.

Κόβουμε με αλευρωμένα κουπ πατ μπισκότα σε διάφορα σχήματα, όπως δεντράκια, ανθρωπάκια, αστεράκια κτλ. 

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 6-10 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες. Προσέχουμε γιατί τα μπισκότα θέλουν πολύ λίγο ψήσιμο. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα αφαιρέσουμε από την λαδόκολλα. 

Για το icing γλάσο 

Σε ένα μπολ κτυπάμε το ασπράδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και κτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε διαφορετικά μικρά κυπελάκια και προσθέτουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Για το πράσινο χρώμα, αναμιγνύουμε κίτρινο και μπλε χρώμα. Εάν τα χρώματα είναι σε υγρή μορφή συμπληρώνουμε ζάχαρη άχνη καθότι το μείγμα θα έχει αραιώσει.

Απλώνουμε το γλάσο πάνω στα μπισκότα με ένα μικρό κουταλάκι, φροντίζοντας να βάλουμε το γλάσο στην μέση και στην συνέχεια να το απλώσουμε στις γωνίες. Διακοσμούμε με αυτό τον τρόπο τα μπισκότα ανάλογα με την φαντασία μας.

Καλή επιτυχία!!

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου