Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Pancakes με Γιαούρτι Και Σοκολάτα

Pancakes, δηλαδή τηγανίτες κατά την καθομιλουμένη!!
Ένα επιδόρπιο κατά κύριο λόγο, που είναι αγαπητό σε όλους και πως να μην είναι; αφού έχεις την δυνατότητα να το γευθείς σε χίλιες δυό γλυκές εκδοχές.
Η δικιά μου εκδοχή σήμερα όπως βλέπετε περιλαμβάνει σοκολάτα, η οποία όμως θα μπορούσε να ενισχυθεί με παγωτό ή με ξηρούς καρπούς, με μέλι, με σιρόπι Αγαύης, με μαρμελάδα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. 
Ένα ευμετάβλητο λοιπόν επιδόρπιο στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς!
Οι τηγανίτες σερβίρονται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Τα Κυριακάτικα πρωινά και γενικά τα πρωινά, σίγουρα είναι ιδανικά για να απολαύσουμε αυτή την λιχουδιά, αλλά όχι μόνο, το απόγευμα με τον καφέ μας ή νωρίς το βράδυ με μια καλή παρέα στον καναπέ του σπιτιού μας, θα κάνει την διαφορά.
Στην Ελλάδα τρώμε τις τηγανίτες κυρίως σαν γλυκό, υπάρχει όμως και η αλμυρή εκδοχή τους και σερβίρονται με αλμυρή επικάλυψη, με αλατισμένο βούτυρο, αυγά, μπέικον, τυρί ή κιμά.
Φυσικά κάποια στιγμή, πρέπει να δοκιμάσω και την αλμυρή εκδοχή τους, παρότι εμφανίζομαι σαν αθεράπευτα γλυκατζού.

Pancakes με Γιαούρτι Και Σοκολάτα

Υλικά
280-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
300 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 αυγά
1 φακελάκι βανίλια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. νουτέλα ή άλλο άλειμμα σοκολάτας για το σερβίρισμα
+2 κουταλιές της σούπας γάλα για το αραίωμα της σοκολάτας



Δημιουργία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί, με ένα σύρμα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την σόδα.
Σε ένα άλλο μπολ ή στο  μπολ του μίξερ κτυπάμε μαζί τα αυγά, την ζάχαρη, την βανίλια και προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα αυγών, γάλακτος, στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε περίπου 1/4 της κούπας από τον χυλό στην μέση του τηγανιού, ώστε να σχηματιστεί μια στρογγυλή τηγανίτα.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, παράδειγμα εάν η διαβάθμιση της εστίας μας έχει μέγιστη θερμοκρασία στο 9, εμείς το χαμηλώνουμε στο 6.
Τηγανίζουμε όλες τις τηγανίτες έχοντας συνέχεια χαμηλή θερμοκρασία για να μην μας αρπάξουν και καούν. 
Ρίχνοντας τον χυλό στο τηγάνι, περιμένουμε η τηγανίτα να βγάλει φυσαλίδες στην επιφάνειά της και να σταθεροποιηθεί πριν την γυρίσουμε από την άλλη πλευρά.

Αφού την γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά, αφήνουμε να ψηθεί ελέγχοντας κάθε φορά εάν έχει ροδίσει.

Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το επιπλέον λάδι.
Στην συνέχεια μεταφέρουμε τις τηγανίτες στα πιάτα σερβιρίσματος.
Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το άλειμμα σοκολάτας με λίγο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ρευστοποιηθεί.
Γαρνίρουμε τις τηγανίτες με την σοκολάτα και δοκιμάζουμε το γευστικό αποτέλεσμα.
Φυσικά αν επιθυμούμε, μπορούμε να γαρνίρουμε με μέλι ή σιρόπι με φρούτα.



3 σχόλια:

  1. Και με το που έπιασαν οι απογευματινές βροχές...θυμηθήκαμε και εμείς τις τηγανίτες Μαρί μου. Προσωπικά τις έφτιαξα με χυλό μπανάνας και γιαουρτιού και από πάνω ο καθείς ότι επιθυμούσε την Κυριακή το απόγευμα. Ήταν και βραδινό συνάμα :-)) Έχεις λοιπόν απόλυτο δίκιο, ότι τρώγονται όλες τις ώρες και με ότι τραβά η όρεξη του καθενός! Καλό απόγευμα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Πηνελόπη μου, τηγανίτες παντός καιρού, δελεαστικές για όλους γιατί κυρίως μπορούν να μεταμορφωθούν σε ότι καθείς επιθυμεί!!
      Να είσαι καλά, φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Γιαούρτι, σοκολάτα, νουτέλα, τι άλλο θέλει κανείς από αυτές τις τηγανίτες για να μη σταματήσει να τρώει ποτέ!! Τέλειες Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή