Οι μέρες των εορτών πέρασαν πια κι άφησαν πίσω τους διάφορα κατάλοιπα, όχι κατ'ανάγκης επιθυμητά, καθώς όλες αυτές τις μέρες φάγαμε λίγο παραπάνω και κυρίως φάγαμε ανθυγιεινά.
Επομένως η σουπίτσα που σας προτείνω, η οποία στόλισε παρεμπιπτόντως το φετινό Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, θα έρθει να μας οδηγήσει σε έναν πιο υγιεινό δρόμο, αφού όλοι λίγο έως πολύ, από την χαρά μας, παραστρατήσαμε λιγουλάκι!! :)
Από την άλλη μεριά, κάνει πολύ κρύο αυτή την εποχή, με την θερμοκρασία υπό το μηδέν σε ορισμένες περιπτώσεις, η ζεστή σούπα είναι ένα ιδανικό φαγητό τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες.
Χαλαρώνουμε με μια ζεστή σουπίτσα, παρακολουθώντας το χιόνι που πέφτει και το κυριότερο χωρίς να μας προβληματίζει αυτό, αφού χειμώνας είναι και χιόνι θα πέσει και κρύο θα κάνει και μπόρες και καταιγίδες και όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Κρύοοοοοο αλλά για όλα υπάρχει το σωστό αντίδοτο!!
Κολοκυθόσουπα με πράσο και τζίντζερ
Υλικά
500 γρ. σάρκα κολοκύθας
2 μικρές πατάτες (120 γρ.)
2 καρότα
2 πράσα το άσπρο μέρος, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
500 γρ. νερό
1 κύβο ζωμό κότας
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Πάπρικα
Δημιουργία
Ετοιμάζουμε και καθαρίζουμε, τα καρότα, τις πατάτες, την κολοκύθα και τα κόβουμε σε κύβους.
Βάζουμε σε λειτουργία το thermomix στην ταχύτητα 7 και ρίχνουμε τα πράσα από το άνοιγμα, πάνω στα μαχαίρια.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο μέσα στον κάδο και ρυθμίζουμε 4 λεπτά/ θερμοκρασία varoma/ ταχύτητα 1, για να σοτάρουμε τα πράσα.
Όταν τελειώσει ο χρόνος προσθέτουμε στον κάδο το νερό, τον κύβο, την κολοκύθα, τα καρότα, τις πατάτες, το τζίντζερ, πιπέρι και αλάτι προσεκτικά γιατί έχει αλάτι κι ο κύβος.
Ρυθμίζουμε 30 λεπτά / 100 βαθμούς/ ταχύτητα 1.
Όταν τελειώσει ο χρόνος πολτοποιούμε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 10.
Χωρίς το thermomix: Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές φέτες, σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό κι όταν βράσει προσθέτουμε τον κύβο να διαλυθεί.
Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κολοκύθα, τις πατάτες, τα καρότα, το τζίντζερ, πιπέρι, αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό κι όταν τα λαχανικά μαλακώσουν πολτοποιούμε με ένα ράβδο μπλέντερ.
Σερβίρουμε με λίγο τυρί φέτα ή τυρί ροκφόρ και πάπρικα.
τέλεια η σουπίτσα σου. το τζίντζερ σίγουρα θα την απογειώνει. το χρησιμοποιείς πολύ το θερμομιξ? αξίζει η αγορά του? νόμιζα ότι είναι μόνο για μπεσαμέλ. εχεις κ αλλες συνταγες?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σούπα αυτή είναι πολύ αγαπημένη!! Το θερμομίξ το χρησιμοποιώ για τα πάντα και όχι μόνο για μπεσαμέλ, χωρίς αυτό δεν κάνω!! Συνταγές έχω εδώ στο blog στις κατηγορίες στο πλάι θα τις βρεις.
ΔιαγραφήΗ αγαπημενη μου σούπα!! Την εχω κανει ήδη 2 φορές σε 20 μέρες κι έχω μια μεγαλη κολοκυθα ακόμα. Τζίντζερ βάζω παραπάνω απο 1 κουταλάκι..χιχι..
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι πολύ χορταστική & νόστιμη.
Φιλιά πολλά
Πολύ καλά κάνεις που βάζεις παραπάνω τζιντζερ γιατί την απογειώνει!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Καλή χρονιά Μαρία μου, με υγεία και ευτυχία εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι οι σούπες είναι ότι πρέπει και για την περίοδο μετά τις γιορτές, αλλά και για τον παγωμένο καιρό που έκανε δυναμικά την εμφάνιση του!
Άκρως χουχουλιάρικη η πρόταση σου!
Σε φιλώ
Επίσης Ερμιόνη μου ότι καλύτερο!! Οι σουπίτσες πάνε παρέα με τον χειμώνα και ζεσταίνουν!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!
Και τώρα που έρχεται πάλι κρύο μας έχεις την καλύτερη πρόταση!!
ΑπάντησηΔιαγραφή