Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Κορμός Μωσαϊκό με Λευκό Frosting!!


Η καλή βραδιά (πρωτοχρονιά)κοντοζυγώνει και η παγωνιά όσο πάει γιγαντώνει!!
Τι είναι κι αυτό φέτος φίλοι μου; 
Πολύ κρύοοοοο!!! Πρώτη φορά κρυώνω τόσο πολύ και αέρας, πολύ αέρας, σημειωτέον ότι βρισκόμαστε στο σπίτι των ανέμων εδώ στο βουνό ψηλά.
Ο αέρας σφυρίζει γύρω από το σπίτι λες και θέλει να το σηκώσει, είναι λιγουλάκι τρομακτικό και δεν λέει να σταματήσει.
Λυσσομανά ο άνεμος και κυρίως τις βραδυνές ώρες κι αυτό είναι παραπάνω τρομακτικό.
Να σκεφτεί κανείς ότι είναι χειμώνας και να ησυχάσει; 
Ναι αλλά πότε θα τελειώσει αυτός ο χειμώνας; 
Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα με κούρασε ήδη κι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας.
Ας το προσπεράσουμε όμως αυτό, καθότι όπως είπαμε κοντοζυγώνει η καλή βραδιά, κι ας φυσάει, κι ας χιονίζει, κι ας κάνει ότι νομίζει ο γιαραμπής, όπως έλεγε κι ο πατερούλης μου.
Εμείς όπως και να'χει θα γλυκαθούμε!!
Κορμός Μωσαϊκό με Λευκό Frosting

Υλικά
400 γρ. πτι μπέρ τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια
600 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. μέλι

Για το frosting
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
40 γρ. βούτυρο μαλακό
250 γρ. τυρί κρέμα
1 βανίλια

Δημιουργία
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρι.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και την ρίχνουμε πάνω από την λιωμένη σοκολάτα.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας πολύ καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
Κατόπιν προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα με την σοκολάτα.
Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη  μια μακρόστενη φόρμα 23*8 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Σκεπάζουμε με την διαφανή μεμβράνη και πιέζουμε με τα χέρια μας να απλωθεί καλά.
Εναλλακτικά μπορούμε να το βάλουμε κατά μήκος πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας και να το τυλίξουμε σε ρολό. 
Στο τέλος στρίβουμε τις άκρες της λαδόκολας, όπως είναι τα χαρτάκια από τις καραμέλες.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει.
Φτιάχνουμε το frosting, κτυπάμε την ζάχαρη άχνη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την βανίλια και κτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Ξεφορμάρουμε το μωσαϊκό και το τοποθετούμε σε μια κατάλληλη πιατέλα.
Απλώνουμε στην επιφάνεια ακατάστατα το λευκό frosting, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

6 σχόλια:

  1. Κρυο πολυ΄Μαρία μου & χιόνι σήμερα εδώ στην Αθήνα.

    Και φυσικά θέλουμε γλυκό ;)
    Πολύ ωραίος κορμός και γιορτινός. Σαν να είναι χιονισμένος.
    Το frosting πολύ ωραίο φαίνεται και νομίζω μπορούμε να το βάλουμε και σε άλλα γλυκά..

    Φιλιά πολλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιόνι, είδαμε άσπρη μέρα γι'αυτό θέλουμε και γλυκό!! :) Το frosting φυσικά είναι υπέροχο και για πολλές άλλες περιπτώσεις!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ μου αρέσει αυτή η πιο γιορτινή εμφάνιση του κορμού σου Μαρία!
    Ο κορμός είναι νομίζω το ιδανικό γλυκό για αυτές τις ημέρες μιας που είναι εύκολος και πολύ πολύ νόστιμος, ιδανικός τόσο για καλέσματα στο σπίτι όσο και για να τον προσφέρουμε σε μία επίσκεψη σε αγαπημένα πρόσωπα!
    Εύχομαι από καρδιάς καλή χρονιά, με υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ερμιόνη καλή χρονιά με υγεία και χαρά!! Ο κορμός για αυτές τις περιπτώσεις νομίζω κι εγώ ότι είναι ιδανικός!!

      Διαγραφή
  3. Ωραία ιδέα καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή