Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Αμερικάνικα μπισκότα σοκολάτας

Πλούσια, νόστιμα, λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας, μαλακά στην μέση, τραγανά στις άκρες, με μια λέξη εθιστικά!!
Πέτυχα την συνταγή σε μια συσκευασία κι αυτό ήταν!
Έπρεπε να τα δοκιμάσω άμεσα, πως να αντισταθώ άλλωστε στην αίσθηση του φρεσκοψημένου μπισκότου και στην προσμονή της λιωμένης σοκολάτας και των μεθυστικών αρωμάτων που αναδύονται απ'αυτό;
Και μ'αυτό τον τρόπο, τα πρωινά μας γίνονται γλυκύτερα και η διάθεσή μας φτιάχνει στην στιγμή, απολαμβάνοντας αυτά τα πλούσια λαχταριστά μπισκότα με τα κομματάκια σοκολάτας, που μας ήρθαν από την Αμερική.
Είναι δε τόσο εύκολα, που αναρωτιέται κανείς....μήπως έγιναν τυχαία; Και πράγματι! η ιστορία λέει ότι τα πρώτα cookies έγιναν τυχαία και ήταν ένας τρόπος να δοκιμάζουν οι Ολλανδοί μάγειροι, αν ο φούρνος τους έχει την σωστή θερμοκρασία, για να ψήσουν τα γλυκά τους.
Βέβαια τα πρώτα παραδοσιακά Chocolate chip cookies εφευρέθηκαν από την  Ruth Graves Wakefield στην Μασαχουσέτη, πολιτεία της Αμερικής, το 1930.
Αυτό που τα διακρίνει είναι τα κομματάκια σοκολάτας, αλλά πολλές συνταγές περιλαμβάνουν διάφορες παραλλαγές με ξηρούς καρπούς ή νιφάδες βρώμης.
Υπάρχουν επίσης αρκετοί τρόποι για να φτιάξουμε cookies.
Αυτή την φορά η ζύμη πρέπει να γίνει ρολό, να παγώσει για αρκετή ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια να κοπεί σε φέτες.
Επίσης η ζύμη των cookies δεν θέλει πολύ ανακάτεμα για να μην σκληρύνει.
Πάμε λοιπόν να ανασκουμπωθούμε, να φτιάξουμε εύκολα μεν, πλούσια δε, λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας!
Αμερικάνικα μπισκότα σοκολάτας



Υλικά
250 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
125 γρ. βούτυρο αγελάδος
125 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
120 γρ. σοκολάτα μαύρη σε κομματάκια

Δημιουργία
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την σοκολάτα και ζυμώνουμε με τον γάντζο για λίγο, μέχρι να δημιουργήσουμε μια ζύμη. 
Αφαιρούμε το μπολ από το μίξερ και προσθέτουμε την σοκολάτα.
Ενσωματώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας ζυμώνοντας με τα χέρια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια σχηματίζουμε 2 κυλίνδρους διαμέτρου 5 εκ.

Τυλίγουμε τα ρολά σε διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε στην συντήρηση να παγώσουν για 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και κόβουμε σε φέτες 2 εκ. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.


8 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ εύκολα μπισκότα και δείχνουν και φοβερά λαχταριστά.
    Βουτηγμένα σε καφέ ή γάλα θα είναι φανταστικά Μαρία μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμα και ιδανικά για τον καφέ και το γάλα!

      Διαγραφή
  2. Πολύ εύκολα κάτι που θεωρώ εξαιρετικά θετικό σε μια τέτοια συνταγή και πολύ νόστιμα! Θέλω 2-3 για το γάλα μου παρακαλώ..<3
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο τρελαίνομαι για εύκολες συνταγές κι επίσης μόνο 2-3 θα σου δώσω; αν δεν φας 5-6 το καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
  3. Ποιος να αντισταθεί σε τέτοια μπισκότα ??!!

    Πολύ ωραία κι εύκολα Μαρία.
    Μ αρέσει που βάζεις αγελαδινο βούτυρο.. δίνει άλλη νοστιμιά.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως δεν αντιστέκομαι με τίποτα! Το ζωικό βούτυρο σίγουρα κάνει την διαφορά!

      Διαγραφή
  4. Θα μπορούσα να τρώω όλη μέρα τέτοια μπισκότα με τν καφέ με γάλα ακόμη κ με χυμό!
    Μπράβο!! τα έκανα κ εγώ στ σπίτι κ όλοι ξετρελάθηκανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις! Μπορώ να τα αποδεκατίσω σε χρόνο μηδέν! Χαίρομαι που σας άρεσαν!

      Διαγραφή