Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα τυριού

Οι προετοιμασίες για το τραπέζι των Χριστουγέννων έχουν ενταθεί επικίνδυνα, οι νοικοκυρές ως επί το πλείστον πνίγονται στις δουλειές και φυσικά εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση!
Γι' αυτό επέλεξα ένα εύκολο φαγάκι να σας παρουσιάσω για τις μέρες αυτές που τρέχουμε και τρέχουμε και τελειωμό δεν έχουμε!
Ας εστιάσουμε όμως στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα αυτών των ημερών κι ας φροντίσουμε με χαλαρή και χαρούμενη διάθεση να ασχοληθούμε με απλά και ξεκούραστα πράγματα.
Να είμαστε καλά και να περάσουμε όμορφα!
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα τυριού

Υλικά
8 χοιρινές μπριζόλες ή φιλέτα (π.χ. ψαρονέφρι)
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα dijon
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
βότανα Προβηγκίας (herbes de Provence) (υπάρχουν έτοιμα στο Σ/Μ)

Για την σάλτσα τυριού
300 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
130 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή τυρί γκοργκοντζόλα αν μας αρέσει
1 κουταλάκι βότανα Προβηγκίας
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
λίγο πιπέρι

Δημιουργία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα.
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Προετοιμάζουμε τις ντομάτες, πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες στα δύο. 
Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με βότανα Προβηγκίας και τις κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αλείφουμε με ένα πινέλο.
Σπάμε τις δυο σκελίδες σκόρδο και τις βάζουμε στο ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε μια στρώση στο ταψί.
Ανακατεύουμε τις 4 κουταλιές μουστάρδα με το ελαιόλαδο και με ένα πινέλο αλείφουμε τις μπριζόλες στο ταψί.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά.

Αλείφουμε πάλι με το μείγμα της μουστάρδας και ψήνουμε 15 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες γύρω γύρω στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και να ψηθούν οι ντομάτες.
Αν χρειαστεί ενδιάμεσα ραντίζουμε με λίγο νερό.
Για την σάλτσα τυριού:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα βότανα το πιπέρι και το τυρί.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Σερβίρουμε την μπριζόλα με την ντομάτα στο πιάτο, συνοδεύουμε με πένες ριγέ και περιχύνουμε το φαγητό με την σάλτσα τυριού.
Καλή μας όρεξη!

8 σχόλια:

  1. χρόνια πολλά πολύχρωμα ονειρικά να είσαι καλά ένα άτομο δημιουργικό με αγάπη για όλους...
    σε περιμένω να έρθεις απο το blog Μου να μου λες τις απόψεις σου για όσα βάζω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, ότι ποθείς για τον καινούριο χρόνο!

      Διαγραφή
  2. Καλά Χριστούγεννα Μαράκι!
    Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ερμιόνη, χρόνια πολλά, καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  3. Πολύ νόστιμο και πλούσιο φαγητό Μαρί μου!!
    Σου εύχομαι καλές γιορτές και χρόνια πολλά!!!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Χρυσαυγή! Χρόνια πολλά, καλή χρονιά!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  4. Εγώ με αυτές τις τυρένιες σάλτσες έχω εξαιρετική σχέση! Μόλις είδα τις φωτογραφίες γουργούρισε το στομαχάκι μου.Σε ευχαριστούμε Μαρί, Χρόνια Πολλά και να είσαι πάντα ευτυχισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ με αυτές τις σαλτσούλες έχω μια αγάπη! Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή