Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Μπισκότα βουτύρου

Πολύ νόστιμα μπισκοτάκια τα μπισκοτάκια βουτύρου και ήθελα πολύ καιρό να τα φτιάξω.
Τελικά τα κατάφερα!! γιατί η αλήθεια είναι ότι με αυτή τη ζέστη δεν είναι και πολύ έξυπνο να ανάβεις φούρνο στο σπίτι. Τέλος πάντων λίγο με το κλιματιστικό, λίγο με την κατάλληλη ένδυση, αποφύγαμε το χαμάμ!! και να'τα τα μπισκοτάκια!!
Από αύριο πάντως λέω να φτιάχνω μόνο παγωτά και αργά το βράδυ να δροσιζόμαστε στο μπαλκόνι.
Μην ανησυχείτε θα φροντίσω να βάλω συνταγή, γιατί φυσικά θέλω να δροσιστείτε κι εσείς εν όψει του καύσωνα.
Τα μπισκοτάκια μας τώρα είναι πολύ εύκολα, τραγανά και νόστιμα. Μπορείτε να τα αρωματίσετε με φυσικό άρωμα πορτοκαλιού (υγρό μπουκαλάκι στο Σ/Μ), ή με όποιο άλλο άρωμα προτιμάτε.
Μπισκότα βουτύρου




Υλικά
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
μια πρέζα αλάτι


Δημιουργία
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και το κτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το κτύπημα. Ρίχνουμε και τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.


Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε αργά με μια σπάτουλα και όταν το μείγμα αρχίσει να στέκεται, πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε σε ένα μπολ να σταθεί 2 ώρες περίπου, αφού την σκεπάσουμε με διάφανη μεμβράνη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη με το ρολό σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών.


Κόβουμε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα χρησιμοποιώντας κούπ πατ ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πρέσα για μπισκότα αν έχουμε.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί κι αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά, χωρίς να τα αφήσουμε να σκουρήνουν πολύ για να μην σκληρύνουν.

9 σχόλια:

  1. Και εγώ το ίδιο θα σου έλεγα .Πώς αποφάσισες να ανάψεις φούρνο;Εγώ ένα φαί βάζω και αυτό με το ζόρι.Την συνταγή την σημείωσα για....καλλίτερες μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ότι πρέπει για το καφεδάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς έτσι τα φτιάχνω τα συγκεκριμμένα και γίνονται σούπερ!
    Και παρ'όλη τη ζέστη δεν θα κρατηθώ για πολύ ακόμα... σήμερα-αύριο θα μπω στην κουζίνα γιατί έχω καιρό να φτιάξω και δέχομαι πιέσεις και παράπονα!!!
    Καλή βδομάδα φιλενάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. para-kelsoscooks, υπάρχει διαφορά!! εγώ είμαι επιρρεπής σε τέτοιες λιχουδιές γι'αυτό ανάβω και φούρνο και δεν κρατιέμαι.Εσύ φαίνεται αντέχεις στους πειρασμούς!!

    Γαστερόπληξ, και με το καφεδάκι και με το γαλατάκι και σκέτα μπορώ να πω!!

    Μπέττυ μου σοβαρά; έχεις την ίδια συνταγή; είδες τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!! Να μην κρατηθείς κι εγώ δεν κρατιέμαι με τίποτα με τις λιχουδιές, άσε που έχουμε και στόματα να θρέψουμε!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία μπισκοτάκια Μαράκι,μοσχοβολιστά,για πρωινό με καφεδάκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραία μπισκοτάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μμμμμμμμμμ!!! βρε Μαράκι μου έσπασαν την μύτη !!!!!!! τα ίδια φτιάχνω και εγώ - όταν δεν βαριέμαι ..... και τα σερβίρω με παγωτό, είναι σουυυυυυυπερ, γεια στα χεράκια σου Μαρι μου !!!
    παίρνω 2-3-4-5 για τον καφέ μου !!!!!!!!
    φιλια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαντάζομαι θα μοσχομυρίζουν! Αντιγράφω τη συνταγή φυσικά:)
    Πέρνα από το blog μας,έχουμε κάτι για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. nadia μου σ'ευχαριστώ πολύ, να μπορούσα να σε κεράσω!!

    manousina, αυτά τα μπισκοτάκια θα αρέσουν στη μπουμπού σου!!

    Μαρία μου πολύ ωραία ιδέα με το παγωτό, θα το καθιερώσω.

    mia maria ευχαριστώ πολύ, θα περάσω οπωσδήποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή