Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Πίτσα με μακαρόνια και κιμά

Πίτσα χορταστική είναι αυτή, τα έχει όλα, ψωμί, κρέας, λαχανικά, ζυμαρικά, είναι μόνη της ένα πλήρες γεύμα και κάτι παραπάνω γιατί με όλα αυτά γίνεται αμαρτωλή!! ψωμί με ζυμαρικά μαζί; πέφτει πολύ, αλλά είναι απίστευτη παρ' όλα αυτά, δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως.
Τέλος πάντων ας σας πω πως την έφτιαξα...
Βασικά είχα φτιάξει μακαρόνια με κιμά, αλλά επειδή δεν είχα ζυμώσει ψωμί, είπα να φτιάξω μια ζύμη  και να βάλω εκεί τα μακαρόνια με τον κιμά.
 
Φτιάχνουμε λοιπόν κιμά για μακαρόνια, δηλαδή τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά (600 γρ. έβαλα)τσιγαρίζουμε και αυτόν, σβήνουμε με κρασί, βάζουμε ένα κουτί πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο) και αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια (κοντά π.χ βίδες, πένες κτλ) και τα αφήνουμε στην άκρη.



Υλικά για την ζύμη
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ.χλιαρό νερό(περίπου 1,5 κούπα)
25 γρ. μαγιά νωπή
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το λάδι και εν συνεχεία το αλεύρι με το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και εύπλαστη ζύμη, την κάνουμε μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Για το γέμισμα της πίτσας επίσης θα χρειαστούμε:
2 πιπεριές πράσινες  κομμένες σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρούς κύβους
500-600 γρ. τυριά τριμμένα που λιώνουν (εγώ έβαλα γκούντα και τσένταρ)
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες, λαδώνουμε 4 ταψιά στρογγυλά 30 εκ. και ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε πιτούλες της ίδιας διαμέτρου (εγώ το έκανα κατευθείαν μέσα στο ταψί).
Καλύπτουμε κάθε πίτσα με μια στρώση μακαρόνια, σκορπίζουμε την κόκκινη πιπεριά, απλώνουμε μια στρώση κιμά μαζί με λίγη σαλτσούλα, μοιράζουμε τις πράσινες πιπεριές, τις ροδέλες της ντομάτας και τέλος πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25- 30 λεπτά περίπου.

Εγώ όπως βλέπετε το μισό ζυμάρι το έφτιαξα ένα καρβελάκι ψωμάκι, έκανα δηλαδή 2 πίτσες 30 εκατοστών.



8 σχόλια:

  1. Πρωτότυπο και χορταστικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χορταστικό δεν λες τίποτα, Ξανθή, εγώ γιατί δεν το χόρταινα δεν μπορώ να καταλάβω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σούπερ ενισχυμένη η πίτσα αυτή.
    Πολύ ωραία ιδέα..αμα εχουν μεινει κιόλας μακαρονια με κιμα απο την προηγουμενη πολυ καλή ιδέα να το φάμε ευχάριστα.
    Μπράβο Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά, Μάριον στο μυαλό μου είσαι, και μακαρόνια μόνο να έχουν περισέψει γίνεται πάλι νόστιμη αν βάλεις και κανένα μπέικον κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μές την αμαρτία, οπως λές και εσύ, αλλά φαίνεται τόσο νόστιμη, που ενα μικρό κομμάτι(μη ξεχνάς ειμαι και σε δίαιτα) θα τό ετρωγα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας κάνουμε και καμμία αμαρτία Ριρή, επιβάλλεται καμμιά φορά δεν πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύο Ιταλικά πιάτα σε ένα. Πρωτότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βαλτή είσαι και συ ε;
    Αμαρτωλό αλλά λιμπιστικό!
    Δεν θα έλεγα όχι σε ένα κομμάτι, παρόλο που πριν λίγο σηκωθήκαμε από το τραπέζι!
    φιλιά, καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή