Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Στον Άγιο Φανούριο, Φανουρόπιτα με μανταρίνι και καρύδι

Αυτό το όμορφο ξωκλήσι, στις παρυφές του Καντηλιού, στα Καλύβια Ευβοίας, θέλω να το επισκέπτομαι κάθε χρόνο, στην γιορτή του Αγίου Φανουρίου.

Χαίρομαι εκεί να μοιράζω την Φανουρόπιτα, που με τόση φροντίδα και αγάπη φτιάχνω τα τελευταία χρόνια.
Οι λαϊκές δοξασίες για τον Άγιο Φανούριο είναι πολλές, μια απ'αυτές θέλει τον Άγιο Φανούριο να είναι ειδικός στην ανεύρεση των χαμένων αντικειμένων. Γι'αυτό τον λόγο οι πιστοί που έχουν χάσει κάτι ή οι ανύπαντρες κοπέλες που ψάχνουν να βρουν γαμπρό, φτιάχνουν την Φανουρόπιτα επικαλούμενοι το όνομα του Αγίου. 

Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στον βίο του Αγίου για ανεύρεση χαμένων αντικειμένων ή προσώπων και ίσως αυτό να προήλθε από την παράφραση του ονόματος του Αγίου: Φανούριος ( από το ρήμα φανερώνω) .
Μετά την λειτουργία μοιράζεται στους πιστούς, όπως πάντα, κρέας με μακαρόνια!!
Παρόλα αυτά κι ακόμη αν όλα τα παραπάνω είναι μυθεύματα και λαϊκές δοξασίες, εγώ δεν θα σταματήσω κάθε χρόνο να φτιάχνω αυτή την νόστιμη πίτα, να την μοιράζω και να την γεύομαι με όλο το εκκλησίασμα.
Φέτος οι αγαπημένοι φίλοι Δημήτρης και Μαρία με κέρασαν, κατά την διαμονή μου στην Λακωνία, λαχταριστά μανταρίνια για χυμό και δεν θα μπορούσα να τα αφήσω αναξιοποίητα!!!
Αντί για χυμό πορτοκαλιού, έβαλα χυμό μανταρινιού στην Φανουρόπιτά μου και φυσικά δεν το μετάνιωσα!!
Μία άλλη εκδοχή λοιπόν της αγαπημένης μου Φανουρόπιτας φέτος.

Φανουρόπιτα με μανταρίνι και καρύδι 


Υλικά
(δοσομετρική κούπα 250 ml)
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κανέλα
1 κούπα λάδι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό μανταρίνι (μπορείτε και πορτοκάλι)
μισό κουταλάκι σόδα
ξύσμα λεμονιού(ή μανταρινιού)
1 κούπα σταφίδα
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Δημιουργία
Ενώνουμε το αλεύρι με την κανέλα. Βάζουμε σε μπολ το λάδι, την ζάχαρη, τον χυμό μανταρινιού, την σόδα και το ξύσμα λεμονιού.

Δουλεύουμε το μείγμα μερικά λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι, την σταφίδα και τα καρύδια κι ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί Νο 32, το πασπαλίζουμε με αλεύρι, το γυρίζουμε και το κτυπάμε να πέσει το περιττό αλεύρι.
Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα, το απλώνουμε με το χέρι και ψήνουμε την φανουρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.


Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Προορισμός Άνδρος!!!!



Δύο ώρες σε χωρίζουν από την Άνδρο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να την επισκεφτείς και ένα απλό Σαββατοκύριακο. Το εισιτήριο του πλοίου είναι φθηνό (αν πάρεις αυτοκίνητο θα πληρώσεις κάτι παραπάνω) και το ίδιο το νησί σου προσφέρει οικονομικές επιλογές όσον αφορά διαμονή, φαγητό και διασκέδαση. Δεν ξέρω τι μου αρέσει περισσότερο στο νησί...αλλά σίγουρα το έχω συνδυάσει με πρόσωπα που αγαπώ πολύ, σφηνάκια, σουβλάκι (!) και φυσικά τη θέα από το πιο όμορφο ξενοδοχείο στην Άνδρο, το Mare e Vista Epaminondas. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Μπατσί και είναι χτισμένο έτσι ώστε να προσφέρει απέραντη θέα σε όλο το νησί. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ξυπνάς το πρωί και να σε χτυπάει το κυκλαδίτικο αεράκι!

Το Mare e Vista Epaminondas συμπεριλαμβάνεται στα οικογενειακά ξενοδοχεία της Άνδρου που δίνουν βάρος στην υποδειγματική φιλοξενία του επισκέπτη και στην συνδρομή του προσωπικού του για την καλύτερη εξερεύνηση του νησιού. Το ξενοδοχείο προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες του blog mariplateau.blogspot.gr έκπτωση 15% για διαμονή στις περιόδους από 23 Απριλίου – 14 Ιουνίου και 9 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου.
Εξ'άλλου τα μυστικά της η Ανδριώτικης κουζίνας την αναβαθμίζουν σε μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Ξεκινώντας από την φρουτάλια με Ανδριώτικο λουκάνικο, τους πατατοκεφτέδες, τους χορτοκεφτέδες και χωρίς να ξεχάσουμε τα γλυκά κουταλιού (ρόδο, άνθη πορτοκαλιάς ή λεμονιάς, νερατζάκι, λεμόνι και καρυδάκι), τα παστιτσάκια (οι γνωστοί εργολάβοι), τα καλτσούνια με γέμιση από καρύδι, αμύγδαλο και μέλι και πολλά άλλα!!!
Εμπρός λοιπόν για άλλη μια γευστική εμπειρία και όχι μόνο!!

Άνδρος ξενοδοχεία:
Mare eVista Epaminondas
www.myandroshotel.com
Τηλέφωνο κρατήσεων
+30.2282041177

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

JACK DANIEL'S RIBS από τα T.G.I.FRIDAY'S



Δεν αντιστάθηκα τελικά στον πειρασμό, να μαγειρέψω ένα πιάτο από το μενού των T.G.I. FRIDAY'S.
Είναι ένα πιάτο που από την αρχή μου έκανε κλικ και εν μέρει έχω μαγειρέψει κάτι παρόμοιο ξανά, γι' αυτό αποφάσισα να το επιχειρήσω.
Η μόνη δυσκολία που ίσως συναντήσετε για να το μαγειρέψετε, είναι στο να επιτύχετε την σωστή πυκνότητα της σάλτσας.
Προσωπικά μου έδεσε λίγο παραπάνω απ' ότι έπρεπε, αλλά κανένα πρόβλημα, μπορείτε να την αραιώσετε πάλι με λίγο ζωμό σε χαμηλή φωτιά.
Γευστικά...ίσως να μην είχε την μυρωδιά του καπνιστού, αφού δεν βρήκα το υγρό που αναφέρετε στην συνταγή, για να το μαρινάρω, ήταν παρόλα αυτά ένα γευστικότατο κρέας με γλυκιά, πεντανόστιμη, καραμελωμένη επιφάνεια.
Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Jack Daniel's Ribs







Υλικά
Χοιρινά παιδάκια πλάτης, μονοκόμματο κομμάτι 450-500 γρ.
2 κουταλάκια μείγμα αλατοπίπερου με μπαχαρικά και μυρωδικά


Μείγμα μπαχαρικών και μυρωδικών-BLACKENED CAJUN, SPICE MIX:
4 κουταλάκια πάπρικα σκόνη
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι αλεσμένο
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι αλεσμένο
1 κουταλάκι άσπρο πιπέρι αλεσμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξερή
1/2 κουταλάκι θυμάρι (έβαλα δεντρολίβανο)
Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Για την μαρινάδα:
χυμός ενός λεμονιού
220 ml liquid smoke( υγρό που δίνει την γεύση καπνιστού), επειδή δεν βρήκα το αντικατέστησα με μπύρα+1/2 κουταλάκι πάπρικα.


Σάλτσα Jack Daniel's glaze
10 ml λάδι
125 γρ κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια μισού εκατοστού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
8 ml ουίσκι Jack Daniel's
60 ml μηλόξιδο
30 ml σόγια σως
60 ml ζωμό βοδινού (έβαλα τον ίδιο ζωμό από το κρέας που ψήθηκε στην μαντεμένια κατσαρόλα)
1/4 κουταλιά της σούπας ταμπάσκο(δεν έβαλα)
μία πρέζα καυτερή πιπεριά καγιέν (δεν έβαλα)
225 γρ μαύρη ζάχαρη (1 κούπα)




Δημιουργία
Βάζουμε σε ένα μπολ, που να χωράει ίσα ίσα το κρέας, την μαρινάδα και βυθίζουμε εκεί το κρέας.
Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Βγάζουμε το κρέας από την μαρινάδα και την πετάμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς με αέρα.
Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα και το αλείφουμε ολόγυρα με το μείγμα μπαχαρικών μυρωδικών.
Προσθέτουμε στο ταψί μια κούπα νερό και το σκεπάζουμε ερμητικά (να είναι σφραγισμένο παντού) με αλουμινόχαρτο.
Αν χρησιμοποιήσουμε γάστρα σκεπάζουμε με το καπάκι.
Ψήνουμε για 2, 5 ώρες περίπου, ελέγχουμε στις 2 ώρες με ένα πιρούνι αν έχει ψηθεί κι αν χρειαστεί συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα με το ουίσκι.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το ουίσκι, το ξύδι, την σόγια, το ταμπάσκο, το ζωμό και το καγιέν.
Αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά, ώστε να μειωθούν τα υγρά στο μισό του αρχικού τους όγκου.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε, μέχρι η σάλτσα να γίνει πυκνή σαν σιρόπι, για 10-15 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να την διατηρήσουμε για 4 μέρες στο ψυγείο.


Για την συναρμολόγηση της συνταγής θα χρειαστούμε:
1 κουταλάκι ηλιέλαιο (έβαλα ελαιόλαδο)
1 κουταλάκι blackened cajun, spice mix
60 ml σάλτσα Jack Daniel,s
Πατάτες τηγανητές
60 ml σάλτσα Jack Daniel,s
30 ml σάλτσα Jack Daniel,s


Αφού βγάλουμε το κρέας από τον φούρνο, το αφήνουμε να στραγγίσει από τα υγρά, το αλείφουμε με λίγο λάδι παντού και το πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι Spice mix.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλιέρα και ψήνουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να δημιουργηθούν γραμμές στο κρέας.
Τοποθετούμε τα ribs σε ένα ταψάκι, τα περιχύνουμε με 60 ml σάλτσας Jack Daniel's και τα βάζουμε κάτω από το γκρίλ του φούρνου, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
Βγάζουμε από το γκρίλ και τοποθετούμε το κρέας σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με πατάτες τηγανητές και περιχύνουμε ξανά με 60 ml σάλτσα.
Αν θέλουμε βάζουμε πλάι ένα μπολάκι με λίγη σάλτσα ακόμη.
Έτσι απολαμβάνουμε παϊδάκια ζεστά, επικαλυμμένα με σως και καραμελωμένα ελαφρώς.  







Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ο Αρχάγγελος από την Βυζαντινή εποχή στο Σπαθάρι



Κάθε χρόνο στις 13 Ιουλίου, γιορτάζει στο Σπαθάρι, το ξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Γαβριήλ και βρίσκεται στην θέση όπου παλαιότερα υπήρχε ο οικισμός "Αρχάγγελος".
Φέρεται ότι, στην Βυζαντινή εποχή υπήρχε εκεί ακμαίος οικισμός ο οποίος καταστράφηκε.
Ο οικισμός αποτέλεσε μετόχι της Μονής Γαλατάκη, από δωρεά του ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας Μιχαήλ Βόδα-Σούτζου, μαζί με τον Ναό του Αρχάγγελου Γαβριήλ.
Κατά την περίοδο της επανάστασης του 1821, ο ναός πυρπολήθηκε από τους Τούρκους και καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο ηγούμενος Νικόδημος Βογιατζής επιχείρησε το 1876 να τον αναστηλώσει χωρίς αποτέλεσμα όμως.
Τελικά ο ναός ανοικοδομήθηκε στα 1904-1905 από τον Χρύσανθο Προβατά.
Έκτοτε, ο οικισμός Αρχάγγελος, αναγνωρίσθηκε διοικητικά, στις 16/5/1928 και υπάχθηκε στην κοινότητα Σπαθαρίου, απ'όπου κατάγομαι.
Στις 7/4/1951 ο οικισμός καταργήθηκε και στην ουσία οι κάτοικοι μετοίκησαν στις γύρω περιοχές.(πηγήservitoros)
Η εκκλησία έμεινε εκεί, για να θυμίζει τις εποχές ακμής αυτού του τόπου, όπου έρεε το ποτάμι ανάμεσα στα σκιερά πεύκα  και χάριζε στους κατοίκους εύφορα χωράφια και ευημερία.
Η τελευταία περίοδος ακμής αυτής της περιοχής, συμπίπτει με την νεανική ζωή των γονιών μου. Κι έτσι κι εγώ έχω κάποιες θολές μνήμες από την αυθεντική παραδεισένια εικόνα αυτού του τόπου.
Τώρα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν και ακόμη από την Περσινή ανάρτηση, στην θέση του ποταμιού υπάρχουν λίμνες που έγιναν μετά την εξόρυξη των μεταλλείων λευκόλιθου.


Στις 13 Ιουλίου, όπως προανέφερα, μαζευόμαστε από τα γύρω χωριά και γιορτάζουμε το εκκλησάκι των Αρχαγγέλων.


Τα καζάνια φέτος, μπήκαν για άλλη μια φορά στην φωτιά και μαγειρεύτηκαν τα καθιερωμένα ρεβίθια με την μανέστρα.


Τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί στην διαδικασία ο πρωτεξάδελφος Νικόλαος Μπέϊκας με την πανάξια σύζυγό του Γεωργία, οι οποίοι ακούραστα μαγειρεύουν και μοιράζουν, με την βοήθεια των καλών γειτόνων, το διαβασμένο νόστιμο φαγητό, στους πιστούς που κάθονται κάτω από τα σκιερά πεύκα.




Βοήθειά σας!!  και βοήθειά μας!! και του χρόνου να είμαστε πάλι καλά!!! 

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Κρουασάν σοκολάτα με εύκολο τρόπο

 Σοκολάτα!!!!περιέχει!!!λοιπόν!!!, που όταν αισθανόμαστε την χαρακτηριστική γεύση της στο στόμα μας, το μυαλό μας πλημμυρίζει από ευχάριστα συναισθήματα.
Δεν είναι καθόλου περίεργο, πως η σοκολάτα ισοδυναμεί στο μυαλό μας με αγάπη και ασφάλεια.
Όταν κάποιος νοιώθει ασφάλεια μειώνεται το άγχος!!
Όταν κάποιος νοιώθει ότι τον αγαπούν μειώνεται η θλίψη και η στεναχώρια!! 
Μάλιστα η σοκολάτα είναι μια από τις πρώτες γευστικές απολαύσεις στην ζωή μας, αφού μετά τον πρώτο χρόνο, σχεδόν όλα τα παιδιά θα δοκιμάσουν σοκολάτα.
Οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, προσφέρουν σοκολάτα στο παιδί κι έτσι η σοκολάτα αποτελεί μια γευστική απόλαυση, που προέρχεται από αγαπημένα πρόσωπα.
Προσωπικά έχω να πω, πως όταν έκλαιγα μικρή, οι γονείς μου μου έδιναν σοκολάτα. Μιλάμε για πολύ σοκολάτα!!!για να με κάνουν ευτυχισμένη φυσικά!! Αλλά τα γαστρεντερικά προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν μετά από τόση σοκολάτα!!!
Απολαμβάνουμε λοιπόν την σοκολάτα με μέτρο, γιατί ενώ έχει ξεχωριστές ευεργετικές ιδιότητες, η υπερβολή θα μας οδηγήσει να γευτούμε την πικρή πλευρά του χαρακτήρα της!!!
Πάντως τυλιγμένη σ' αυτή την ομολογουμένως!!υπέροχη αφράτη ζύμη, θα σας οδηγήσει σίγουρα να πλέε τε   σε πελάγη ευτυχίας.

Κρουασάν σοκολάτα με εύκολο τρόπο


Υλικά
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 γρ μαγιά ξηρή (1,5 φακελάκι)
100 ml γάλα
250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
80 γρ ζάχαρη


Δημιουργία
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρώς, ώστε να γίνει χλιαρό (40 βαθμούς) και διαλύουμε μέσα την μαγιά.
Λειτουργούμε το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα και την μαγιά.
Ρίχνουμε στον κάδο ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο, ενώ το μίξερ δουλεύει, μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Θα πάρουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.


Αλευρώνουμε τον πάγκο και αδειάζουμε εκεί την ζύμη, απλώνουμε με το χέρι μας σε φύλλο όχι πολύ λεπτό και την κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε σε φυλλαράκι με το χέρι. 
Τοποθετούμε στην μια άκρη κομμάτια σοκολάτας (ή μαρμελάδα αν θέλουμε) και το διπλώνουμε σε ρολό με προσοχή γιατί η ζύμη είναι μαλακή.


Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ταψί με λαδόκολα, αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν.


Ανακατεύουμε έναν κρόκο αυγού με λίγο γάλα και αλείφουμε τα κρουασάν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Σημείωση: Αν κάνετε μικρά κρουασάν θα βγουν περίπου 24-26 κομμάτια, αν κάνετε μεγάλα όπως εγώ, θα βγουν τα μισά περίπου.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Παγωτό με μαύρη σοκολάτα

Παγωτό σοκολάτα έχει σήμερα, αφού έπιασαν γερά οι ζέστες και είναι άκρως δροσιστικό και απαραίτητο!!
Μια συνταγή από τον διάσημο Γάλλο σεφ Christophe Felder αποφάσισα να φτιάξω και η επιλογή μου φαίνεται ότι αποτέλεσε μια απόλυτα ευχάριστη γευστική έκπληξη στην ομήγυρη!!!
Δεν θα πω πολλά λόγια, γιατί πρέπει να κάνετε έργα, να φτιάξετε το παγωτό εσείς!!  Όσο για μένα βρίσκομαι αλλού τώρα, με έχει συνεπάρει το καλοκαίρι και δεν μαζεύομαι!! θάλασσα, βολτούλες και τα καλύτερα έρχονται. 
Άντε και λίγη αισιοδοξία δεν βλάπτει και δεν έβλαψε κανέναν.


Παγωτό με μαύρη σοκολάτα


Υλικά
400 γρ γάλα πλήρες
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
30 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
110 γρ μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα


Δημιουργία
Βράζουμε το γάλα με το κορν φλάουερ, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να διαλυθούν.
Στη συνέχεια, αφού κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.


Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή για μια ολόκληρη νύχτα.


Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή  για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει.

Σημείωση: Η ζάχαρη είναι σχετικά λίγη, αν θέλετε το παγωτό σας πιο γλυκό βάλτε λίγο παραπάνω. Επίσης αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βγάζετε το παγωτό 2-3 φορές από την κατάψυξη ανα μια ώρα και το κτυπάτε με το μίξερ.
Καλή επιτυχία.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η επίσκεψη στις αποθήκες ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πριν μια βδομάδα περίπου, δέχθηκα μια πρόσκληση από τους υπευθύνους της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, για να επισκεφθώ τις κεντρικές τους αποθήκες στα Οινόφυτα Βοιωτίας και να ξεναγηθώ μαζί με άλλους blogger στις εγκαταστάσεις τους εκεί.
Πάντα ήθελα να μάθω πως διατηρούνται φρέσκα, τα λαχανικά, τα φρούτα και πολλά άλλα προϊόντα, που έρχονται στο τραπέζι μας.
Έτσι αποφάσισα να πάω σ'αυτή την συνάντηση, αλλά δεν ήταν ο μοναδικός λόγος, ήταν  και ο πολύ καλός και αγαπητός chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο οποίος θα παρευρισκόταν στην συνάντηση αυτή.  
Ξεκινήσαμε φορώντας χοντρά μπουφάν και στη συνέχεια μπήκαμε στις αποθήκες ψυγεία.
Η θερμοκρασία κυμαινόταν σε αυτούς τους χώρους από -25 (κατάψυξη), -10, -2, και ούτω καθεξής, ανάλογα με τα προϊόντα που φιλοξενούσε.
Ο κάθε χώρος ψυγείο ήταν πολύ καλά διαμορφωμένος, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της διακίνησης των προϊόντων από και προς τις αποθήκες.
Η θερμοκρασία διατηρείται σταθερή με το αυτόματο κλείσιμο οποιουδήποτε ανοίγματος προς τους άλλους χώρους.
Επειδή όμως μια εικόνα ή βίντεο!!! χίλιες λέξεις.......


Αυτό που μου άρεσε περισσότερο, ήταν το πρόγραμμα που υλοποιείται από την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για τους αγρότες και με το οποίο ενθαρρύνονται και στηρίζονται γενικά οι Ελληνες παραγωγοί.
Βάσει αυτού, όπως ενημερωθήκαμε από τους υπεύθυνους, ο παραγωγός έχει την ανάλογη υποστήριξη για τα προϊόντα του, με συμβουλές από γεωπόνους και κατευθυντήριες γραμμές από ειδικούς, ούτως ώστε το αποτέλεσμα να είναι πλήρως ικανοποιητικό και για τον παραγωγό, αλλά και για τους καταναλωτές.
Αφού περάσαμε σχεδόν από όλα τα ψυγεία, μπήκαμε και στην κατάψυξη για ελάχιστα λεπτά (-25 ήταν αυτό!!), επιστρέψαμε στον χώρο όπου μας περίμενε ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Εκεί ο αγαπημένος σεφ ετοίμασε ένα πολύ γευστικό μενού, ειδικά για μας.
Στην αρχή ήπιαμε ένα δροσερό κοκτέιλ από αβοκάντο......




Και στην συνέχεια ορεκτικό με προσούτο και τυρί, 


σαλάτα με λαδοκούλουρο Κυθήρων, μαριναρισμένα ντοματίνια, λαδοτύρι Μυτιλήνης και πέστο.


Κυρίως πιάτο και επιδόρπιο...........

Ευχαριστούμε Αλέξανδρε για το γευστικότατο!!! μενού.
Δείτε τα όλα στο βίντεο που ακολουθεί:


Προσωπικά πέρασα πολύ όμορφα σε αυτή την συνάντηση και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, την  Αλεξία, την Χρύσα, την Πολυξένη και τους κατατοπιστικούς και ευγενικούς ξεναγούς μας στα ψυγεία, Διονύση και Μιχάλη, για την όμορφη και εμπεριστατωμένη φιλοξενία τους.