Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:Τηγανόψωμα (Σαντορίνη)
'Εφτιαξα τα τηγανόψωμα σήμερα το βράδυ, γι' αυτό και η ανάρτηση τόσο αργά, αλλά εξαφανίστηκαν και ίσα που πρόλαβα να τα φωτογραφήσω.
Τρώγονται μετά μανίας και συνοδεύουν οποιοδήποτε φαγητό.
Είναι μια Ελληνική τοπική συνταγή, γι' αυτό αποφάσισα να την βάλω στο "Μαγειρεύουμε Ελληνικά".
Υλικά
2 κούπες αλεύρι
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ώριμες
1 κούπα νερό
αλάτι-πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό και προσθέτουμε τις ντομάτες καθαρισμένες και λιωμένες, τα κρεμμυδάκια και το αλατοπίπερο.
Χτυπάμε καλά το μείγμα με ξύλινο κουτάλι, ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Βάζουμε λάδι στη φωτιά. Μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα, ρίχνοντας μία μία κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι. Μόλις ροδίσουν από την μια πλευρά, γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Πρώτη φορά έρχομαι στο μπλογκ σου και πρώτη φορά ακούω για τα τηγανόψωμα. Φαίνονται πολύ νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσαν πολύ οι συνταγές σου.
Νόστιμαααα!!!! Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ με αυτόν οτν τρόπο αλλά είμαι σίγουρη πως θα τα λατρέψω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αγαπημένα του γιου μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα στον στείλω να του κάνεις το τραπέζι χα χα χαα!
Καλή βδομάδα να χουμε!
Είμαι σίγουρη για τη μανία. Και εγώ έτσι θα τα έτρωγα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαίρη, καλώς ήλθες και σε ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία, είναι πραγματικά νόστιμα.
Έλενα, στείλτον απο δώ, θα τα τρώνε έξι-έξι μαζί με τον γιό μου.
Κατερίνα, μανιωδώς δεν λες τίποτα!!
Καλή βδομάδα να έχουμε, αν και για μένα άρχισε δύσκολα και θα συνεχιστεί το ίδιο.
Δεν προλαβαίνω, όχι μόνο να κάνω επισκέψεις στα φιλικά μου μπλόγκ, αλλά ούτε το δικό μου να ανοίξω.
Συγχωρήστε με, αλλά βρίσκομαι σε αθλία κατάσταση από άποψη χρόνου.
Φιλιά πολλά.
προλαβα βρε Μαράκι τίποτα ή άργησα πολύ ???
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχα φαίνονται !!!
καλό απόγευμα
Μαρία, άντε κι αν δεν πρόλαβες θα φτιάξω κι άλλα, είναι τόσο εύκολα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Πολύ ωραια φαινονται! θα εβαζα και λιγη τριμμενη φετα μεσα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Ελπινίκη μου κι εγώ το σκεφτηκα, αλλά δεν ήθελα να την τροποποιήσω επειδή είναι τοπική συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην επόμενη φορά ίσως το κάνω.
Φιλιά
Υπέροχα τα τηγανόψωμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε λίγο κασεράκι στο χέρι και να το κολατσιό!
Φιλάκια Μαράκι!
Eva μου, δεν είναι σαν τα τηγανόψωμα που ξέρουμε, αλλά όντως είναι πολύ νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.