Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Μοσχαράκι με γλυκό κρασί

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Λίλας, για να μαγειρέψουμε Ελληνικά, βάζω αυτή την απλή, αλλά μακράν νόστιμη συνταγή.

Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι χτένι σε μικρούς κύβους
1 ποτήρι κρασί γλυκό μαυροδάφνη Πατρών
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
λάδι κατά βούληση
αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
μπαχάρι τριμμένο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρέας μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να πάρει 2-3 βράσεις και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει το κρέας.
Βράζουμε μακαρόνια σπαγγέτι(αλλά και τα χοντρά είναι το κάτι άλλο) ή πένες ή ακόμη πουρέ ή ρύζι και συνοδεύουμε το φαγητό μας.
            

7 σχόλια:

  1. Kαι το μακαρονάκι από δίπλα......ξελιγωτικόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλειο φαγητό....!!!!
    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο το φαγητο...ειναι υπερλαχταριστο και πολύ θα ηθελα ένα πιατάκι αυτή την ώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σύμπτωση και εγώ μοσχάρι μαγειρεύω σήμερα. Πολύ νόστιμο και χειμωνιάτικο φαγάκι Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμμμμ! Η μαυροδάφνη θα το γλυκαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανταστική συνταγή και με τα μακαρόνια το μοσχαράκι είναι εκπληκτικό.Εγώ δεν βάζω μαυροδάφνη βάζω κόκκινο κρασάκι και προσθέτω και ένα φυλλαράκι δάφνης.Πάντως όπως και να έχει μία μεριδούλα και 2 και 3 θα τις ήθελα να μου στείλεις.Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίλα, τα μακαρόνια τέλεια με αυτό το φαγητό, την επόμενη φορά θα βάλω χοντρά.

    georgiaxara, λουκούμι έγινε!!

    Pansofix, να έβρισκα τρόπο να σου στείλω!!

    Κατερίνα, τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!!

    Κική, έτσι ακριβώς

    Νάντια, και με το κόκκινο κρασάκι τέλειο γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή