Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024

Αλμυρή Γερμανική Τηγανίτα/Savory Dutch Baby

Αλμυρή Γερμανική Τηγανίτα/Savory Dutch Baby


 
 
Το "Dutch baby” είναι ένας είδος μεγάλης τηγανίτας που μοιάζει με πανκέικ φούρνου και συνήθως σερβίρεται με ζάχαρη άχνη, φρέσκα φρούτα και σάλτσα. Είναι φυσικά πολύ δημοφιλές σε ένα οικογενειακό πρωινό ή σε ένα brunch.

Εδώ έχουμε ένα αλμυρό Dutch baby που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε κρέπα και τηγανίτα, αλλά όπως και να’ χει είναι γεμάτο με λιωμένη μοτσαρέλα, απλό, νόστιμο και πολύ εντυπωσιακό για κάθε περίσταση.

Πιθανώς ο όρος "Dutch baby" προήλθε από την Αμερικανική γαστρονομία και δεν έχει άμεση σχέση με την Ολλανδία. Ορισμένοι πιστεύουν ότι το "Dutch” αναφέρεται στον τρόπο της Παρασκευής του και ότι ίσως προέρχεται από την λέξη "Deutsch" που σημαίνει "Γερμανός" αφού το πιάτο έχει ρίζες στην γερμανική κουζίνα.

Η συνταγή για ένα Dutch baby είναι απλή και γρήγορη όπως θα δείτε παρακάτω. Άνετα μπορούμε να βάλουμε την φαντασία μας να δουλέψει και στην βάση του να προσθέσουμε υλικά που μας αρέσουν, είτε για μια γλυκιά εκδοχή, είτε για μια αλμυρή εκδοχή.

Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες μας!

 Αλμυρή Γερμανική Τηγανίτα/Savory Dutch Baby


 

Υλικά

3 αυγά

1/2 κούπα γάλα

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1/2 κουταλάκι αλάτι 

1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα 

12 ντοματίνια κομμένα στην μέση (προαιρετικά )

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο 

Προετοιμασία 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 215 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι από μαντέμι στο φούρνο και το αφήνουμε να προθερμανθεί.

Σε ένα μίξερ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και δυο κουταλιές από το βούτυρο. Χτυπάμε για 2 λεπτά και φροντίζουμε το μείγμα να είναι αραιό και λείο.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο καυτό τηγάνι και ανακατεύουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια. 

Αδειάζουμε την ζύμη στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το τυρί. 

Ψήνουμε το Dutch baby για 20 έως 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει γύρω από τις άκρες και να ψηθεί.

Βγάζουμε από τον φούρνο και το σερβίρουμε μέσα στο τηγάνι, προσθέτοντας πάνω του υλικά της αρεσκείας μας, όπως  ντοματίνια, πράσινες σαλάτες, σχοινόπρασο, ακόμη τηγανητά αυγά, αβοκάντο αλλά και άλλα πολλά, όρεξη να έχουμε!😊







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου