Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:Τηγανόψωμα (Σαντορίνη)


'Εφτιαξα τα τηγανόψωμα σήμερα το βράδυ, γι' αυτό και η ανάρτηση τόσο αργά, αλλά εξαφανίστηκαν και ίσα που πρόλαβα να τα φωτογραφήσω.
Τρώγονται μετά μανίας και συνοδεύουν οποιοδήποτε φαγητό.
Είναι μια Ελληνική τοπική συνταγή, γι' αυτό αποφάσισα να την βάλω στο "Μαγειρεύουμε Ελληνικά".

Υλικά
2 κούπες αλεύρι
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ώριμες
1 κούπα νερό
αλάτι-πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό και προσθέτουμε τις ντομάτες καθαρισμένες και λιωμένες, τα κρεμμυδάκια και το αλατοπίπερο.
Χτυπάμε καλά το μείγμα με ξύλινο κουτάλι, ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Βάζουμε λάδι στη φωτιά. Μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα, ρίχνοντας μία μία κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι. Μόλις ροδίσουν από την μια πλευρά, γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη.

11 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά έρχομαι στο μπλογκ σου και πρώτη φορά ακούω για τα τηγανόψωμα. Φαίνονται πολύ νόστιμα.
    Μου άρεσαν πολύ οι συνταγές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόστιμαααα!!!! Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ με αυτόν οτν τρόπο αλλά είμαι σίγουρη πως θα τα λατρέψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αγαπημένα του γιου μου!
    Θα στον στείλω να του κάνεις το τραπέζι χα χα χαα!
    Καλή βδομάδα να χουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σίγουρη για τη μανία. Και εγώ έτσι θα τα έτρωγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαίρη, καλώς ήλθες και σε ευχαριστώ πολύ.

    Μαρία, είναι πραγματικά νόστιμα.

    Έλενα, στείλτον απο δώ, θα τα τρώνε έξι-έξι μαζί με τον γιό μου.

    Κατερίνα, μανιωδώς δεν λες τίποτα!!

    Καλή βδομάδα να έχουμε, αν και για μένα άρχισε δύσκολα και θα συνεχιστεί το ίδιο.
    Δεν προλαβαίνω, όχι μόνο να κάνω επισκέψεις στα φιλικά μου μπλόγκ, αλλά ούτε το δικό μου να ανοίξω.
    Συγχωρήστε με, αλλά βρίσκομαι σε αθλία κατάσταση από άποψη χρόνου.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προλαβα βρε Μαράκι τίποτα ή άργησα πολύ ???


    υπέροχα φαίνονται !!!

    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία, άντε κι αν δεν πρόλαβες θα φτιάξω κι άλλα, είναι τόσο εύκολα!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραια φαινονται! θα εβαζα και λιγη τριμμενη φετα μεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι Ελπινίκη μου κι εγώ το σκεφτηκα, αλλά δεν ήθελα να την τροποποιήσω επειδή είναι τοπική συνταγή.
    Την επόμενη φορά ίσως το κάνω.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχα τα τηγανόψωμα!!
    Με λίγο κασεράκι στο χέρι και να το κολατσιό!
    Φιλάκια Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eva μου, δεν είναι σαν τα τηγανόψωμα που ξέρουμε, αλλά όντως είναι πολύ νόστιμα.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή