Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Φτιάχνουμε μόνοι μας ζαχαρούχο γάλα

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι καλό και χρήσιμο να ξέρουμε να φτιάχνουμε πράγματα μόνοι μας.
Είναι θέμα οικονομικό αλλά όχι μόνο, είναι βασικό να ξέρουμε τι περιέχουν αυτά που τρώμε, τουλάχιστον όσα άσχημα μπορούμε να τα γλιτώνουμε.
Το ζαχαρούχο γάλα που θα φτιάξουμε, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας, στα παγωτά μας, να το βάλουμε στον καφέ μας και όπου αλλού χρησιμοποιούμε κι αυτό που αγοράζουμε.
Το γάλα σκόνη που χρησιμοποίησα, ήταν από καθαρό αποβουτυρωμένο  γάλα και χωρίς συντηρητικά.
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καστανή ζάχαρη (εδώ εγώ έχω βάλει άσπρη).



Υλικά
1 κούπα γάλα σκόνη
2/3 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας νερό βραστό
Κτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το βραστό νερό.
Προσθέτουμε το γάλα σκόνη και ανακατεύουμε τουλάχιστον 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά.
Θα πάρουμε ένα μείγμα αρκετά υγρό, αλλά μετά από μια νύχτα στο ψυγείο, γίνεται σαν το ζαχαρούχο γάλα που αγοράζουμε.

6 σχόλια:

  1. Kαταπληκτικό!!! δεν ηξερα οτι μπορούμε να φτιάξουμε ζαχαρούχο.. Μπράβο -πολύ μου αρεσε ,ευχαριστω που μου το εμαθες,
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι χαρά μου ότι μαθαίνω και πειραματίζομαι να το μοιράζομαι μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμη πληροφορία! Τη σημειώνω αμέσως! Thaaaanks!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Μαράκι!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα ευχαριστούμε για τις συνταγές. Θα ήθελα να ρωτήσω αν το γάλα σε σκόνη επηρεάζει τα άτομα που έχουν θέμα με την λακτόζη. Επίσης αν θα μπορούσα να αλλάξω τη ζάχαρη με κάποιο άλλο υλικό
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, το γάλα σε όλες του τις μορφές δημιουργεί πρόβλημα σ'αυτούς που έχουν δυσανεξία στην λακτόζη. Μόνο το γάλα χωρίς λακτόζη είναι ιδανικό για αυτές τις περιπτώσεις. Με άλλα λόγια και το γάλα σε σκόνη έχει λακτόζη όπως και το κανονικό γάλα.
      Όσο για την ζάχαρη, αυτή κάνει όλη την δουλειά, πως είναι δυνατόν να αλλαχθεί; Εξ'άλλου το λέει και το όνομα:ζαχαρούχο γάλα!

      Διαγραφή