Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010
Ψάρι στο φούρνο με ρύζι και πορτοκάλι
Την περασμένη βδομάδα έφτιαξα αυτό το ψαράκι, θέλοντας να δώσω διέξοδο στις ανησυχίες μου για το καθημερινό φαγητό και συγχρόνως να ωραιοποιήσω το καημένο το ψαράκι που δεν το προτιμά κανείς στην οικογένεια, εκτός από μένα βέβαια που το λατρεύω.
Μπορώ να πω και να περηφανευτώ ότι τα κατάφερα, γιατί επιτέλους ο υιός μου έφαγε μια ολόκληρη μερίδα!!
Πρωτοφανές γιατί έχει κάτι χρόνια να φάει ψάρι, από τότε που του έφτιαχνα τις σούπες.
Τώρα εσείς μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας λάδι
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο (έβαλα 2)
1κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
6 φιλέτα ψαριού (εγώ χρησιμοποίησα pangasius )
1 1/2 κούπα μακρύκοκο ρύζι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε μικρούς κύβους
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ρίγανη
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ και φαρδύ μπολ ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού με το λάδι, το σκόρδο, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι ζάχαρη, το μισό μαϊντανό, και Βάζουμε μέσα τις φέτες του ψαριού να μαριναριστούν για 15 λεπτά, τις γυρίζουμε μία φορά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μέσα σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μεσαία φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σοτάρουμε μέχρι να είναι διάφανο, περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, τα πορτοκάλια, τις ντομάτες, τη ρίγανη, 1κουταλάκι αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα γύρω στα 7 λεπτά ανακατεύοντας πότε πότε.
Τοποθετούμε το ρύζι σε ένα πυρέξ και το απλώνουμε να καλύψει τη βάση του.
Βάζουμε το ψάρι στο πάνω μέρος και περιχύνουμε με την μαρινάτα.
Αδειάζουμε πάνω στο ψάρι τη σάλτσα και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Molto carino il tuo blog Cara,complimenti!!!:-)
ΑπάντησηΔιαγραφήTanti baci:-**
Σαν πίτα με ψαράκι, ωραία ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε και η προσθήκη του πορτοκαλιού στην σάλτσα!
Και οι δικοί μου το ψάρι με το ζόρι το τρώνε:(
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή, φαντάζομαι θα είναι πολύ αρωματικό το ψαράκι!
Ναι το πορτοκάλι ήταν όντως ωραίο και γενικά το ψάρι ήταν αφράτο και νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήGrazie, anche a voi.
ΑπάντησηΔιαγραφήBenvenuto.
Πολύ καλή ιδέα. Και μένα ο γιος μου δεν τρελλαίνεται για ψάρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να κάνουμε κόλπα και να καμουφλάρουμε κάποια πράγματα για να τα τρωνε τα πιτσιρίκια. Κι εγώ έτσι κάνω.. πολύ ωραία η μαρινάτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει το πορτοκάλι στο φαγητά! Ούτε εδώ είναι φανατικοί με το ψάρι!
ΑπάντησηΔιαγραφή