Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Γλυκό στο τηγάνι

             
Σάββατο πρωί, ώρα να φτιάξουμε ένα αγαπημένο γλυκό πρωινό σνάκ και όχι μόνο.
Μία απλή αλλά νόστιμη συνταγή, που σε πολλούς είναι ίσως γνωστή. 
Για μένα δεν παύει να βρίσκεται πάντα στις προτιμήσεις μου, γιατί είναι εύκολη  γρήγορη και πεντανόστιμη.
Αυτές οι γλυκές φετούλες έχουν συνοδεύσει πολλές φορές το παιδί στο σχολείο και είναι πολύ αγαπητές.
  
Ας την δούμε:
Μέσα σε ένα βαθύ πιάτο σπάμε 2 αυγά, προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με ένα πιρούνι (με αυτό το μείγμα έφτιαξα 5 φέτες).
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι ή βούτυρο να λιώσει.
Παίρνουμε φέτες του τοστ χωρίς κόρα, τις βουτάμε μέσα στο αυγό και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Ροδίζουμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές, τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο, τις πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη και τις συνοδεύουμε με μαρμελάδα.
Γλυκό πρωινό να έχουμε!!!

4 σχόλια:

  1. Μαρία μου ,εχεις δίκιο, απλή αλλά τόσο νόστιμη συνταγή οι φετούλες!!!! Χαίρομαι που σε βρήκα!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήλθες RIRI, χαίρομαι κι εγώ πολύ που ανταλλάσουμε απόψεις.
    Φιλιά Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη ζαχαροπλαστική την έχει αναλάβει η Αχτίδα μου, είναι ειδική και μοναδική, σκαρώνει τούρτες με ελάχιστα υλικά σε χρόνο μηδέν και πάντα νόστιμες.Τις αυγόφετες τις κάνει και βάζει επάνω μέλι και κανέλα.. είναι σαν λουκουμάς πιστέψτε με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο Δημήτρη κι εγώ το χρησιμοποιώ το μέλι και μου αρέσει ιδιαίτερα πάνω στις φετούλες το πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή