Κάποτε είχα πάρει από το χωριό σταφύλια, από τα κλήματά μας.
Τα έβαλα λοιπόν στο ψυγείο με την προοπτική να φαγωθούν.
Αδίκως όμως, ο γιος μου έλεγε ότι είχαν κουκούτσια, εγώ πόσα να φάω η καημένη, κι έτσι έμειναν.
Έλεγα να τα πετάξω αλλά τα λυπόμουν, την μία μέρα θα τα πετάξω, την άλλη μέρα θα τα πετάξω, έμεναν μέχρι που άρχισαν να γίνονται σταφίδα.
Εεεεεε!!!! λέω θα τα φτιάξω μαρμελάδα για να μην πάνε χαμένα.
ΥΛΙΚΑ
340 γρ. σταφύλια
300 γρ.ζάχαρη
0 χυμός ενός λεμονιού
Αφού έκοψα στη μέση ένα ένα σταφύλια και έβγαλα τα κουκούτσια, (θα το αποφύγετε αν έχετε σταφύλια χωρίς κουκούτσια), τα έβαλα όλα τα υλικά και έβρασαν σε πάρα πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθούν κατά πολύ τα υγρά(περίπου για μισή ώρα).
Στη συνέχεια άφησα το μείγμα λίγο να χλιάνει (για να μην έχουμε κανένα ατύχημα) και το πολτοποίησα στο μπλέντερ.
Στην αρχή ήταν πολύ υγρή η μαρμελάδα, αλλά κρυώνοντας έπηξε.
Με τη συγκεκριμένη ποσότητα υλικών βγαίνει περίπου ένα βαζάκι μαρμελάδα.
Ωραία ιδέα Μαρία, εχω κάνει 20 βαζάκια μαρμελάδες, αλλα σταφύλι δέν εκανα ακόμα..Τώρα που ειδα την δική σου, θα κάνω και σταφύλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Καλημέρα RIRI, 20 βαζάκια; μπράβο!! μοιράζεις κιόλας όπως εγώ;
ΑπάντησηΔιαγραφήNα και εγω καινουργια στο μπλογκ σου.Πολυ ωραιες συνταγες συγχαρητηρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήλθες Νάντια, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈκανα 2η δόση σταφύλι γλυκό κουταλιού προχτές, αλλά μαρμελάδα όχι...
ΑπάντησηΔιαγραφήμου βάζεις ιδέες όμως :)
καλή βδομάδα!
Να την φτιάξεις Μπέττυ, έγινε πολύ νόστιμη, θα μπορούσα να βάλω και λιγότερη ζάχαρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι καλή βδομάδα επίσης.
τα έχω δώσει σχεδόν ολα τα βαζάκια μου, τώρα ξαναρχίζω να φτιάχνω !!!Καλό βράδυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκούγεται πολύ νόστιμη..θα την δοκιμάσω και εγώ..μπράβο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή