Ένα αλμυρό κέικ, ένα από τα κεράσματά μου, στην πρώτη συνάντηση των μαγειρικών μπλογκ.
Η προσδοκία μου και η χαρά μου, ήταν να αρέσει στους φίλους και τις φίλες που συνάντησα για πρώτη φορά κι ελπίζω αυτό να έγινε πραγματικότητα.
250 γρ. αλεύρι
4 αυγά
1 ποτήρι κρασί άσπρο ξηρό
4 κουταλιές της σούπας λάδι
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. σολωμό καπνιστό (ή μπέικον)
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
150 γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι κομμένες οριζόντια σε κομματάκια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά και ενσωματώνουμε ένα ένα το λάδι και το κρασί.
Ανακατεύουμε καλά το σύνολο( μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μίξερ) και προσθέτουμε το σολωμό, τις ελιές και τη γραβιέρα.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε φόρμα του κέικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό.
Μην αμφιβάλεις καθόλου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν νοστιμότατο και το τιμήσαμε όλοι!
Αυτό φάνηκε εξ άλλου, δεν είδα να περισσέψει ούτε ψιχουλάκι!
Φιλιά...
Το είδα στις φωτογραφίες και χτύπησα "tilt", που λέγαμε και στα φλιπεράκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα δίνεις την ευκαιρία να το φτιάξω και να το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!
Καλό βράδυ
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, μου δίνετε μεγάλη χαρά, να είστε καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία εγώ δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω αλλά θα το φτιάξω, μας αρέσουν περισσότερο τα αλμυρά από τα γλυκά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα επανέλθω.Καλημέρα
Στα αλμυρά κεκάκια έχουμε μιαν αδυναμία, φαίνεται σούπερ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι!
Όλα τα κεράσματα σου ήταν τέλεια. Απόδειξη ότι εγώ από αυτό δεν πρόλαβα να φάω. Μπου χου χου!
ΑπάντησηΔιαγραφήpoli oreo fenete to almyro sou keik maria mou. tha to ftiaxo ke ego.
ΑπάντησηΔιαγραφήkalo apogeuma
Mar;aκι μου καλησπέρα..εγώ που ούτε στο camp ήρθα ..και δεν δοκίμασα είμαι σίγουρη οτι είναι τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!
Καλό βράδυ!
θα το φτιάξω σήμερα
ΑπάντησηΔιαγραφή