Ώρα να μαγειρέψουμε και κανένα φαγητό να καρδαμώσουμε λίγο και να πάρουμε δυνάμεις.
Εγώ τουλάχιστον τις χρειάζομαι αυτές τις δυνάμεις γιατί αλλιώς δύσκολα θα βγάζω τη μέρα.
Κούραση εις το τετράγωνο, αυτό ξέρω να πω, καθημερινή δουλειά, καθημερινά δρομολόγια, καθημερινό διάβασμα (γιατί μαθαίνω κι εγώ), ευτυχώς που έρχεται και το σαββατοκύριακο για να κουραστούμε πιο πολύ, λέω εγώ, γιατί τότε θα θυμηθούμε ότι δεν έχουμε κάνει όλη τη βδομάδα να το κάνουμε το σαββατοκύριακο.
Αφήστε τα λοιπόν μην τα συζητάτε καθόλου!!!
Μαγειρέψτε γιατί χανόμαστε!!!
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομματάκια
(μπορούμε να βάλουμε αντί για χοιρινό άλλο κρέας, όπως κοτόπουλο και να είναι πιο υγιεινό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πάστα φιστικιού (στο Σ/Μ φυστικοβούτυρο)
λάδι
αλάτι-πιπέρι
1-2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε το λάδι μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην καεί το κρεμμύδι.
Διαλύουμε τον πελτέ και την πάστα του φιστικιού σε λίγο νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συγχρόνως.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό ώστε να καλύψει εντελώς το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά περίπου.
Στο τέλος του ψησίματος, αραιώνουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα, ώστε να πυκνώσει η σάλτσα φιστικιού.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε με ρύζι.
Αλλά και με χυλοπίτες είναι το ίδιο ωραίο.
Mmmm......!!! ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΑΚΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!!!
Μαρακι τι θα γινει με εσενα.Πολυ ιδιαιτερη η σαλτσα σου.Θα τη δοκιμασω.Μακαρι να πεταγομουνα μεχρι τη Χαλκιδα για ενα μεζε.Καλο σου απογευμα.Μου αρεσει που εχεις πρωτοτυπες ιδεες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ να είστε καλά. Νάντια καλοδεχούμενη στη Χαλκίδα μας, στα τρελλά νερά (όπως λένε).
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φυστικοβούτυρο δεν είχα σκεφτεί αν το βάλω σε φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήKική δοκίμασε σίγουρα θα σου αρέσει.
ΑπάντησηΔιαγραφή