Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Μελιτζανοπίπερα με σάλτσα στο τηγάνι

Αυτό το φαγητό το φτιάχνει η μανούλα μου και είναι από τα αγαπημένα μου.
Εγώ το φτιάχνω πολύ σπάνια, 1-2 φορές το χρόνο, επειδή είναι αρκετά βαρύ, τηγάνι και σάλτσα μαζί.
Φέτος δεν είχα καταφέρει να το φτιάξω και είπα πριν τελειώσουν τελείως τα ζαρβατικά του καλοκαιριού να προλάβω να το δοκιμάσω.

Υλικά(για 2 άτομα)
2 μεγάλες μελιτζάνες μακρόστενες
5-6 πιπεριές πράσινες
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι

Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για 20 λεπτά.
Πλένουμε επίσης τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια.
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές.
Αδειάζουμε το λάδι που τηγανίσαμε από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, αφήνουμε να βράσουν μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι καινούριο λάδι και αφήνουμε να βράσει ακόμη λίγο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μελιτζανοπίπερα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε στα πιάτα με πατάτες βραστές ή ρύζι ή με μπόλικο ψωμί για βούτες.

                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου