Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Μαρμελάδα Γάλακτος με σοκολάτα




Υλικά
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
100 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα

Βάζουμε το κουτί του γάλακτος χωρίς να το ανοίξουμε μέσα σε μία χύτρα ταχύτητος
και γεμίζουμε τη χύτρα νερό έως ότου καλύψει τα 2/3 του κουτιού.
Αφήνουμε να βράσει 40 λεπτά από την ώρα που θα ανέβει η βαλβίδα της χύτρας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πριν το ανοίξουμε.
Τοποθετούμε το περιεχόμενο του κουτιού σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και θερμαίνουμε σε χαμηλή
φωτιά. Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα
μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ενιαίο μείγμα με τη μαρμελάδα γάλακτος.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και φυλάσσουμε στο ψυγείο.



πηγή:Larousse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου