Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Γαλλική Τάρτα (Clafoutis) με φράουλες


Φτιάχνεται στη Γαλλία το γλυκάκι μας και έναι νόστιμο και πολύ απλό.
Για μας λοιπόν που δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας και είμαστε εργαζόμενες μητέρες
και νοικοκυρές είναι μια λύση για γλυκό που θα μας ικανοποιήσει.

Υλικά
500 γρ.φράουλες
4  αυγά
250 ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι
1  κουτ/κι μπέϊκιν πάουντερ
2  βανίλιες
50 γρ.βούτυρο
ελάχιστο αλάτι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Πλένουμε καθαρίζουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα σκεύος πυρέξ κανονικού μεγέθους και στρώνουμε
αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το υπόλοιπο βούτυρο, ένα-ένα τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν,τη βανίλια και το αλάτι, εναλλάξ με το γάλα και κτυπάμε με το μίξερ ή με ένα αυγοδάρτη.
Αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος,προσθέτουμε τις ολόκληρες φράουλες και τοποθετούμε στο φούρνο αφού πρώτα χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου