Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Κέϊκ με ροκφόρ και καρύδια







Αυτή την συνταγή την αφιερώνω σε δύο φίλους που τους αρέσει το ροκφόρ, τον Δημήτρη και την Μαρία.
Καλά παιδιά!!!! το μελέτησα το έφτιαξα και είναι πεντανόστιμο.
Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε και αν το φτιάξετε θα γίνει ανάρπαστο.
Υλικά
150 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3   αυγά
100 γρ.λάδι (1/2 κούπα)
150 γρ.γάλα (3/4 κούπας)
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
150 γρ.ροκφόρ
50   γρ.καρύδια αλεσμένα (1/2 κούπα)
50   γρ.μπέϊκον (περίπου 4 φέτες)
αλάτι-πιπέρι

Δημιουργία
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και προσθέτουμε τελικά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ενσωματώνουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το μπέϊκον κομμένο σε κομμάτια για 2 λεπτά, προσθέτουμε τα καρύδια αλατίζουμε-πιπερώνουμε κατά προτίμηση και τηγανίζουμε για ένα λεπτό ακόμα.
Κόβουμε το ροκφόρ σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε γρήγορα και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στη ζύμη που φτιάξαμε προηγουμένως και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το παχύρευστο μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέϊκ και
ψήνουμε για 45 λεπτά και καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου