Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Μούς Λεμονιού


125 γρ. γιαούρτι
1 κουπάκι (από το γιαούρτι) κρέμα γάλακτος 40% λιπαρά
2 ασπράδια
80 γρ.ζάχαρη άχνη
2 λεμόνια (το χυμό και το ξύσμα)
2 φύλλα ζελατίνη

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε πολύ κρύο νερό.
Φτιάχνουμε την μούς βάζοντας το γιαούρτι σε ένα μπόλ, και κτυπάμε την κρέμα γάλακτος
σε ένα άλλο μπόλ, να γίνει απαλή σαντιγί, την προσθέτουμε μέσα στο γιαούρτι και
ανακατεύουμε απαλά.
Κτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Θερμαίνουμε λίγο το χυμό του λεμονιού με τη ζάχαρη και προσθέτουμε εκεί τη ζελατίνη αφού
την στύψουμε.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ενσωματώνουμε στο μείγμα με το γιαούρτι.
Τελειώνοντας ανακατεύουμε απαλά την μαρέγκα και
μοιράζουμε την μούς σε μπολάκια, τα οποία διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου