Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ

Το φρικασέ το ξέρουμε όλοι, είναι ένα φαγητό γευστικότατο και κυρίως το έχουμε συνηθίσει με αρνάκι ή κατσικάκι και άλλες φορές με μοσχαράκι.
Όμως με κοτοπουλάκι έχει λιγότερα λίπη και έιναι εξίσου νόστιμο σας διαβεβαιώ.
Για όσους λοιπόν θέλουν μια υγιεινότερη εκδοχή της συνταγής, ας χρησιμοποιήσουν κοτόπουλο και δεν θα χάσουν.

2 σκαφάκια κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
2 μαρούλια
1/2 ματσάκι άνιθο
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμύδια φρέσκα
1/2 κούπα λάδι
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
αλάτι-πιπέρι
2 λεμόνια και 2 αυγά για το αυγολέμονο

Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το σωτάρουμε και αυτό μέχρι να ροδίσει, ρίχνουμε νερό να τα σκεπάζει και αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά.
Κόβουμε τα μαρούλια, αφού τα πλύνουμε, σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον άνιθο.
Αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ρύζι το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε.
Αφού βράσει το ρύζι άλλα 10 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε σε ένα μπόλ τα ασπράδια να γίνουν αφρός, προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το κτύπημα και στο τέλος το χυμό των λεμονιών.
Ρίχνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα μέσα στο μπόλ ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα  στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου