Η εκδοχή της Γαλλικής βασιλόπιτας με σοκολάτα δεν θα μπορούσε
να αποφευχθεί αφού λατρεύω τη σοκολάτα.
Για του λάτρεις της σοκολάτας λοιπόν αφιερωμένη με πολύ αγάπη
2 φύλλα σφολιάτας
150 γρ.μαύρη σοκολάτα
100 γρ.ζάχαρη άχνη
1 αυγό
100 γρ.αμύγδαλα αλεσμένα
25 γρ.βούτυρο
1 κουταλιά σούπας κονιάκ
1 κρόκος για το άλειμμα
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν Μαρί με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Αποσύρουμε από την φωτιά και κτυπάμε σε ένα άλλο, το βούτυρο λιωμένο,
το αυγό χτυπημένο, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το κονιάκ να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Στη συνέχεια κόβουμε 2 κύκλους 25 εκατοστών τα 2 φύλλα σφολιάτας, πάνω σε
αντικολλητικό χαρτί ( για ευκολία χρησιμοποιούμε ένα ταψί ίδιου μεγέθους
βάζοντάς το πάνω στη σφολιάτα και κόβουμε τη σφολιάτα γύρω-γύρω με ένα μαχαίρι)
Τοποθετούμε τον ένα κύκλο της σφολιάτας μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε ένα
ταψί λίγο μεγαλύτερο και αλείφουμε τις άκρες του γύρω γύρω 2 εκ.με αυγό .
Αδειάζουμε το μείγμα μας στη μέση και το απλώνουμε αφήνοντας περιθώριο 3 εκ.
Καλύπτουμε με τον άλλο κύκλο σφολιάτας και κολλάμε πατώντας με το χέρι γύρω-γύρω στα σημεία που είχαμε αλείψει με αυγό.
Τέλος αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο αυγό και χαράζουμε ελαφρά το πάνω φύλλο σε όποιο σχέδιο μας αρέσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
φωτό:lesfoodies
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου