Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Μπισκότα σοκολάτας σουφλέ




Μπισκοτάκια με την υφή της μαρέγκας, τραγανά στις άκρες και μαλακά στην μέση, απολύτως εθιστικά κατά την άποψή μου.
Μπισκότα σοκολάτας σουφλέ

Υλικά
170 γρ.σοκολάτα σκούρα 70%
2 ασπράδια αυγών
50 γρ.ζάχαρη
1 βανίλια
50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 

Δημιουργία
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα μπόλ κτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά, για να μην μας ξεφουσκώσει, κτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα.
Σταματάμε το κτύπημα όταν η μαρέγκα είναι σφικτή και κάνει κορυφές.

Ρίχνουμε τη σοκολάτα ενσωματώνοντας απαλά με μια σπάτουλα ανακατεύοντας από κάτω
προς τα πάνω για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε με προσοχή όπως προηγουμένως.

Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με ένα κουτάλι αφήνουμε κομματάκια ζύμης  βοηθώντας με ένα δεύτερο κουτάλι για να πέσουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 12-14 λεπτά.
Στις άκρες θα πρέπει να είναι τραγανά και στη μέση μαλακά, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

1 σχόλιο:

  1. Εκτός από πανεύκολα Μαρια μου, θα πρέπει να είναι και άκρως εθιστικά!! Αφράτα και σοκολατένια! Τι άλλο να ζητήσω για τον καφέ μου;;!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή