Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Ψωμάκια Μπριός με σοκολάτα


500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300  ml γάλα πλήρες
1  κουτ/κι του γλυκού αλάτι
80 γρ. μαλακό βούτυρο σε κομμάτια
40 γρ. ζάχαρη άχνη
2  βανίλιες
2  κουτ/κια του γλυκού ξηρή μαγιά
μπάρες σοκολάτας για τη γέμιση
1 κρόκος αυγού για την διακόσμηση

Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό (οχι ζεστό) και διαλύουμε μέσα τη μαγιά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το αλάτι και ενναλάξ το βούτυρο.
Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια (ανάλογα με την προτίμησή μας) απο τη ζύμη τα ανοίγουμε σε μικρά δισκάκια
και κλείνουμε μέσα τους τις μπάρες σοκολάτας.
Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα
και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν.
Όταν φουσκώσουν τα αλείφουμε με κρόκο αυγού διαλυμένο σε λίγο νερό
και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C.


πηγή : linternaute.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου