Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Κοτόπουλο με πουρέ καρότου

800 γρ.καρότα
2 πατάτες
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
αλάτι-πιπέρι
3 στήθη κοτόπουλου
2 κρεμμύδι φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι κύμινο
λίγο λάδι

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια
ψιλοκομμένα.
Κόβουμε το λεμόνι στα δύο και αφαιρούμε τους σπόρους, το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες
και το προθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και το κύμινο, μισό ποτήρι νερό να καλύψει το φαγητό, ανακατεύουμε
και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να βράσει άλλα 10 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τα καρότα σε κύβους.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει προσθέτουμε τον κύβο του ζωμού, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, τα καρότα, τις πατάτες και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
Στραγγίζουμε  τα λαχανικά και κρατάμε το ζωμό, πολτοποιούμε τα λαχανικά και προσθέτουμε ζωμό αν το μείγμα είναι σφιχτό.
Μέσα στο πιάτο τοποθετούμε ένα στρογγυλό καλούπι, βάζουμε κάτω κοτόπουλο και πάνω πουρέ και
διακοσμούμε αν θέλουμε με βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου