Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Κοτόπουλο με Πουρέ Καρότο / Chicken with Carrot Puree



Υλικά για τον πουρέ
800 γρ. καρότα πλυμένα καθαρισμένα
2-3 πατάτες μέτριες
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Για το κοτόπουλο
3 στήθη κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι κύμινο
λίγο ελαιόλαδο

Δημιουργία
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι.
Κόβουμε το λεμόνι στα δύο και αφαιρούμε τους σπόρους, το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και το κύμινο, μισό ποτήρι νερό να καλύψει το φαγητό, ανακατεύουμε
και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να βράσει άλλα 10 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τα καρότα σε κύβους.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει προσθέτουμε τον κύβο του ζωμού, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, τα καρότα, τις πατάτες και αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.

Στραγγίζουμε  τα λαχανικά και κρατάμε το ζωμό, πολτοποιούμε τα λαχανικά μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, προσθέτουμε ζωμό αν το μείγμα είναι σφιχτό.
Μέσα στο πιάτο τοποθετούμε ένα στρογγυλό καλούπι, βάζουμε κάτω το κοτόπουλο και επάνω τον πουρέ.
Εναλλακτικά τοποθετούμε απλά τον πουρέ στο πιάτο και δίπλα του το κρέας.
Διακοσμούμε αν θέλουμε με φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου