Τετάρτη 19 Μαΐου 2010
Κολοκύθια Ωγκρατέν
3 κολοκύθια (περίπου 900 γρ.)
1 ποτήρι ρύζι
250 γρ.γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
400 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
αλάτι-πιπέρι
Τρίβουμε τα κολοκύθια, προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια από την γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Μέσα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ μεσαίου μεγέθους, ρίχνουμε το ένα ποτήρι ρύζι, προσθέτουμε
τα κολοκύθια και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αναμιγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το σύνολο στο ταψί.
Σκορπίζουμε στην επιφάνεια την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στους 200ο C για 35 λεπτά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου